Nordea: Pund ser attraktivt ud

Udgivet den 06-10-2009  |  kl. 06:41  |  

- Det britiske pund handler lige nu på et lavt niveau. Men det spirer i økonomien, og vi forventer, at GBP vil begynde at stige i den kommende tid.

Det skriver analytiker, Carsten Nørskov Rasmussen fra Nordea i en kommentar.

- Den britiske økonomi har været hårdt ramt af en kombination af den finansielle krise og en slem nedtur pålandets boligmarked, der har medført negativ økonomisk vækst og en kraftig forværring af de offentlige finanser.

For at hjælpe landet på fode igen har Bank of England (BoE) både sænket renten til et historisk lavt niveau og indført massive kvantitative lempelser. Især de kvantitative lempelser har medført, at det britiske pund (GBP) handler på et lavt niveau.

- Den seneste svækkelse tog til efter BoE's beslutning i august om at øge de kvantitative lempelser med 50 mia. GBP. Beslutningen tydeliggjorde, at den britiske økonomi stadig er langt fra at overvinde krisen og skabte bekymring for, at BoE ville øge de kvantitative lempelser yderligere de kommende måneder. Ligeledes har bekymringer om soliditeten i den finansielle sektor presset GBP.

- Siden midten af august er GBP blevet svækket med 6-7%, og vi betragter valutaen som værende undervurderet. Samtidig er det begyndt at spire i den britiske økonomi, og vi er begyndt at se forbedrede tal for industriproduktionen, detailsalget og boligpriserne. Vi forventer derfor, at GBP vil begynde at korrigere opad igen den kommende tid. Et vigtigt punkt bliver næste rentemøde i BoE 5. november. Hvis BoE ikke annoncerer yderligere kvantitative lempelser ved dette møde, kan vi se en positive reaktion på GBP. Vi anbefaler derfor spekulativt køb af britiske statsobligationer, skriver Nordeas analytiker.

- Vi ser en risiko for svækkelse af GBP optil og omkring rentemødet i BoE 5. november, men vi finder det nuværende valutakursniveau attraktivt nok til at opveje denne risiko, slutter han.

 

 

Udgivet af: NPinvestordk