Novo-rival spås fortsætte stærkt momentum på fedmemarkedet

Udgivet den 28-10-2024  |  kl. 08:06  |  

Novo Nordisks store amerikanske konkurrent, Eli Lilly, er formentlig på vej med et solidt regnskab for tredje kvartal, vurderer Berenberg, der samtidig ser momentum fortsætte i Eli Lillys favør på markedet for behandling af svær overvægt.

Det skyldes ikke mindst, at Lilly ser ud til at have fået produktionen af sit vægttabsmiddel, Zepbound, op i gear, mens Novo fortsat ikke kan møde efterspørgslen efter sit vægttabsmiddel Wegovy i USA.

- Efterspørgslen efter fedmemedicin er fortsat stor, men Lilly ser ud til at gøre større fremskridt i forhold til at imødekomme denne efterspørgsel end Novo, konstaterer Berenberg og fortsætter:

- Zepbound blev fjernet fra FDA's mangelliste tidligere på måneden. I mellemtiden fortsætter Novo med at begrænse udbuddet af Wegovys lave dosis i USA. Hvis denne forskel fortsætter, forventer vi, at Lilly vil drive udvidelsen af markedsandelen. Udbuddet er fortsat en afgørende faktor for salget på kort sigt, skriver den tyske bank i et notat.

FOKUS PÅ NOVOS FASE 3-DATA MED CAGRISEMA

Mens Eli Lilly og Novo kommer med regnskab henholdsvis onsdag i denne uge og onsdag i næste uge, så har aktiemarkedet i høj grad fokus på en helt anden begivenhed, nemlig Novos kommende resultater fra et fase 3-studie med næste skud på stammen inden for behandling af svær overvægt.

Det drejer sig om Novos lægemiddelkandidat Cagrisema, som Novo håber vil give anledning til et større vægttab, end de midler, der allerede er på markedet. De første resultater fra fase 3-programmet ventes senere i fjerde kvartal.

Også Eli Lilly er dog på vej med data fra et et fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Orforglipron mod svær overvægt, som ventes omkring midten af 2025.

Og en undersøgelse blandt investorer foretaget af Berenberg tyder på, at Lilly-aktien formentlig kun vil bevæge sig relativt begrænset, når Novo kommer med fase 3-resulaterne med Cagrisema.

- Hvis Novo når sit "best-in-class"-mål, forventer de fleste, at Lilly vil falde med cirka 5 pct. Omvendt, hvis Cagrisema-vægttab er stort set sammenligneligt med Zepbound, forventer de fleste investorer en positiv aktiekursreaktion på cirka 5 pct. for Lilly, skriver Berenberg i notatet.

Her gentager banken sin købsanbefaling af Eli Lilly inden regnskabet. Berenbergs seneste anbefaling af Novo-aktien er "hold", viser data fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder