Philips i kæmpedyk efter skåret salgsprognose for året

Udgivet den 28-10-2024  |  kl. 09:18  |  

Den hollandske sundheds- og teknologivirksomhed Philips falder med over 12 pct. mandag, efter at selskabet har skåret markant ned for salgsforventningerne til året, efter at en svag kinesisk efterspørgsel har kostet på indtjeningen i tredje kvartal.

- I kvartalet blev efterspørgslen fra hospitaler og forbrugere i Kina yderligere forværret, mens vi fortsat ser solid vækst i andre regioner. Vi har justeret vores salgsforventninger for hele året for at afspejle den fortsatte påvirkning fra Kina, siger administrerende direktør Roy Jakobs i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal.

Philips har derudover været tynget af en anti-korruptionskampagne i den kinesiske sundhedssektor, efter at landet har begyndt at undersøge lokale indkøb af medicinsk teknologi, skriver Bloomberg News.

Philips har sænket prognosen for den sammenlignelige vækst i salget til niveauet 0,5-1,5 pct. fra tidligere 3,0-5,0 pct.

Nettoresultatet for årets tredje kvartal endte på 181 mio. euro. En stigning på 88 pct. for samme periode sidste år, men et stykke under analytikerkonsensus på 214,6 mio. euro, viser tal fra Bloomberg News.

Det justerede overskud per aktie landede i kvartalet på 0,32 euro, hvilket er uændret fra sidste år. Til gengæld er det ligeledes et stykke under analytikernes forventning på 0,42 euro per aktie.

Aktien Philips blev i første omgang suspenderet i den indledende handel på børsen i Amsterdam mandag. Efterfølgende falder aktien 12,5 pct. til 25,81 euro.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Report❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder