Obligationer/åbning: Renten falder en spids forud for centralbanktaler

Udgivet den 25-09-2019  |  kl. 08:25  |  

Taler fra medlemmer af centralbankerne i både Europa og USA vil løbe med opmærksomheden på det danske obligationsmarked onsdag.

Kort efter handelsstart falder renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation med 1 basispoint til minus 0,59 pct. Dermed fortsætter ugens tendens med faldende renter.

Tirsdag drønede renten ned i USA, hvor svage økonomiske nøgletal malede et nedslående billede for økonomien, samtidig med at hård retorik igen skabte nervøsitet for udviklingen i handelskonflikten mellem USA og Kina.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt i løbet af tirsdagen med 9 basispoint til 1,64 pct.

For den toneangivende tiårige statsobligation i Danmark endte tirsdagen med et fald på 1 basispoint til minus 0,58 pct.

Det skete efter et massivt dyk på 8 basispoint mandag, hvor svage PMI-tal fra både Europa og USA skabte pessimisme og flugt mod sikker havn på obligationsmarkedet.

Tirsdag viste det tyske erhvervstillidsindeks IFO's forventningsindeks sig at være en skuffelse, og humøret blev ikke bedre af, at den amerikanske forbrugertillid også udviklede sig dårligere end ventet i september.

CENTRALBANKTALER I VENTE

I løbet af dagen går flere medlemmer af Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske pendant, Federal Reserve, på talerstolen.

I Frankfurt taler Benoit Coeure, der er medlem af ECB. Ifølge Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel har centralbankmedlemmet frem mod det seneste rentemøde fortalt, at han ikke støttede nye obligationsopkøb - som netop blev annonceret på rentemødet hos ECB tidligere i september.

- De nye opkøb af obligationer starter den 1. november på 20 mia. euro om måneden. Spørgsmålet er, om Coeure stadig er modstander af, at seddelpressen bliver genstartet, skriver Sydbanks makroanalytiker i en kommentar.

- ECB har mulighed for at skrue op for opkøbene, hvis vækst- og inflationsudsigterne forværres. Men højere månedlige opkøb kan blive forpurret af intern uenighed i ECB, og derfor følger vi signalerne tæt, fortsætter han.

I løbet af eftermiddagen går også Charles Evans, der er chef for Federal Reserve i Chicago, på talerstolen, og senere taler Esther George, der er chef for Federal Reserve i Kansas City.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder