Obligationer/åbning: Renten falder forud for Powells tale

Udgivet den 26-08-2022  |  kl. 08:38  |  

Fra morgenstunden falder den toneangivende tiårige danske statsobligation 3 basispoint til 1,67 pct. Fredag sidste uge endte renten på 1,56 pct.

Det er dagen for den længe ventede tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, på centralbank-symposiet i Jackson Hole klokken 16. Her vil Jerome Powell indtage talerstolen ved symposiet.

- Vi venter, at Powell vil anvende en relativ hård retorik og erklære, at en nedbringelse af inflationen stadig har Federal Reserves højeste prioritet. Investorerne vil nærstudere, hvor bekymret Powell er for vækstudsigterne, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom fra Sydbank, i en kommentar til dagens udvikling.

Inden centralbankchefen skal tale, vil der udkomme amerikanske nøgletal for Federal Reserves foretrukne inflationsmål core-PCE, som ifølge Bloomberg er estimeret til at en årsstigninstakt på 4,7 pct. i juli Federal Reserves mål er at holde den på 2 pct.

Derudover kommer der også amerikanske indkomst- og forbrugstal for juli.

- Der er næppe tvivl om, at de ellers normalt meget vigtige amerikanske nøgletal i dag kun vil spille andenviolin i forhold til Powells tale, skriver Mathias Dollerup Sprogel.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯