Obligationer/middag: Investorerne søger sikker havn

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 12:15  |  

Uro i den kinesiske ejendomskoncern China Evergrande har mandag skabt bølger på de finansielle markeder, hvilket har fået investorerne til at søge sikker havn på obligationsmarkederne.

Det giver stigende kurser og faldende renter.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger mandag middag i minus 0,02 pct. - hvilket svarer til et fald på 3 basispoint sammenlignet med fredag.

Forude venter en uge med en stribe rentemøder, hvor den største opmærksomhed er rettet mod mødet i amerikanske Federal Reserve tirsdag og onsdag.

Mandag morgen kom der tyske tal for udviklingen i producentpriserne, som i august steg med 12,0 pct. fra samme måned sidste år. Måneden før blev stigningen opgjort til 10,4 pct., og analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i priserne på 11,1 pct.

Udviklingen understreger det prispres i opadgående retning, som fremstillingsvirksomhederne i øjeblikket kæmper med og blandt andet er udløst af flaskehalse i forsyningskæderne og markant stigende fragtomkostninger.

Mandag eftermiddag offentliggøres det amerikanske NAHB-indeks, der er en indikator for humøret blandt de amerikanske byggevirksomheder.

Senere på ugen venter centralbankmøder i Sverige, USA, England og Norge.

Størst fokus er der på todagesmødet i Federal Reserve, som afsluttes onsdag, og hvor den amerikanske centralbank ventes at indikere en snarlig påbegyndende nedtrapning af sine obligationsopkøb.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder