Obligationer/middag: Renterne bakker i forsigtigt og afdæmpet marked

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 12:32  |  

De danske statsrenter bakker onsdag middag, hvor det blandt aktierne også er de defensive papirer, der er klart mest rift om.

Det skaber også fokus på den relative sikkerhed, der ligger i statsobligationerne, og for den toneangivende tiårige obligation herhjemme betyder det et rentefald på 2 basispoint til minus 0,27 pct.

Generelt er aktiviteten også til den svage side frem mod den forlængede weekend som følge af Kristi himmefartsdag.

Heller ikke på nøgletalssiden er der nogen større offentliggørelser at forholde sig til for investorerne onsdag.

Et af højdepunkterne var den endelige opgørelse af forbrugerpriserne i eurozonens udvikling i april, som Eurostat offentliggjorde sidst på formiddagen.

Den viste som ventet en aftagende inflation i april, der i alle medlemslande var kraftigt præget af udbruddet af coronavirus.

Men tilbagegangen i inflationen blev også større end ventet.

Forbrugerpriserne i eurozonen steg således med 0,3 pct. i april sammenlignet med samme måned sidste år, og økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet prisstigninger på 0,4 pct., som også var resultatet af det foreløbige estimat.

I marts var inflationen i eurozonen 0,7 pct.

Sidst på eftermiddagen præsenteres der i øvrigt foreløbig statistik for forbrugertilliden i eurozonen. Det kan give et interessant fingerpeg om forbrugernes syn på den første del af genåbningen af mange økonomier i euroområdet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder