Obligationer/middag: Rentero før amerikanske taler

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 11:46  |  

Der er rentero på obligationsmarkederne i Europa tirsdag middag og dermed også i Danmark.

Det toneangivende tiårige danske statspapir ligger med en rente på minus 0,35 pct. Tirsdag sluttede renten i minus 0,34 pct. Den samme beskedne bevægelse ses generelt i Europa, hvor blandt andet de tyske og franske statspapirer bevæger sig under 1 basispoint.

POWELL OG MNUCHIN SKAL TALE

Der vil tirsdag være fokus på USA, hvor chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, og USA's finansminister, Steven Mnuchin, skal holde taler.

- I øjeblikket holder vi meget øje med Mnuchins konto hos Fed, da kontoen bugner med dollar, der venter på at blive sprøjtet ind i den amerikanske økonomi, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Han vurderer, at hvis Mnuchin antyder, at pengene skal til at bruges, kan det løfte humøret på de finansielle markeder. Omvendt set kan dystre vækstudsigter fra Powell sænke humøret på finansmarkederne.

AMERIKANSK FORBRUGERTILLID

Ellers har det foreløbigt været småt med planlagte begivenheder på markedet.

Kl. 11.00 kom der dog nyt om forbrugerpriserne i juni i eurozonen.

De europæiske forbrugerpriser steg med 0,3 pct. i juni sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed steg priserne mere end ventet, idet økonomer adspurgt af Bloomberg News havde estimeret en stigning på 0,2 pct. I maj var stigningen 0,1 pct.

Kerneforbrugerpriserne - der fraregner prisudsving på energi, fødevarer, alkohol og tobak - steg med 0,8 pct. i juni på årsbasis - helt som ventet.

I eftermiddag kommer der tal fra USA Chicago PMI, der tager temperaturen på indkøbschefernes aktivitetsniveau i Chicago-regionen, og tal for forbrugertilliden i juni.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder