Onsdagens internationale avisuddrag med JPMorgan, AbbVie og Rio

Udgivet den 15-10-2014  |  kl. 07:20  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

JPMORGAN SÆTTER 1 MIA. DOLLAR TIL SIDE TIL BØDER

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase har sat en milliard dollar, eller ca. 5,9 mia. kr., til side til eventuelle bøder i en verserende sag om mulig manipulation med valutamarkederne. (JPMORGAN SETS ASIDE $1BN AS PENALTIES LOOM)

RIO TINTO FORSVARER EKSPANSIONSSTRATEGI

Det britisk-australske mineselskab Rio Tinto forsvarer nu sin strategi om at ekspandere forretningen, efter at virksomheden producerede en rekordstor mængde jernmalm i tredje kvartal. Det har skabt bekymring blandt investorerne, der frygter store prisfald. (RIO TINTO DEFEDS EXPANSION STRATEGY AS IRON ORE OUTPUT SURGES)

ØKONOMISK RYGSTØD TIL INDIEN IBLANDT SLØV GLOBAL VÆKST

Mens mange af verdens økonomier døjer med sløv vækst og dystre udsigter, har særligt et land positioneret sig godt til at nyde godt af resten af verdens økonomiske problemer. Indien nyder nemlig særlig godt af de faldende råvarepriser og den faldende inflation i landet. (ECONOMIC WINDFALL FOR INDIA AS GLOBAL GROWTH SLOWS)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

GLOBAL OLIE-OVERFLOD SENDER PRISERNE PÅ RUTSCHETUR

En stærk produktion af råolie, anført af USA, sætter nedadgående pres på prisen på det sorte guld og truer med at kaste flere lande, deriblandt Rusland, Venezuela og Iran, ud i økonomiske usikre vande. (GLOBAL OIL GLUT SENDS PRICES PLUNGING)

EUROPÆISKE POLITIKERE UENIGE OM ØKONOMISK KURS I VÆKST-KRISE

Der er splid i den Europæiske politiske top om hvordan de økonomiske vækstproblemer bedst tackles. Eurozonens centralbank ECB er bekymret for, at en mere stimulerende politik fra centralbankens side vil være til lille nytte uden sideløbende hjælp fra Europas regeringer. (EUROPEAN POLICY MAKERS AT ODDS AS EUROZONE'S ECONOMIC WOES DEEPEN)

ABBVIE GENOVERVEJER SIN FUSIONSPAGT MED IRSKE SHIRE

Den amerikanske medicinalvirksomhed AbbVie's bestyrelse vil genoverveje sin planlagte fusion til 54 mia. dollar med irske Shire. Den melding kommer efter, at det amerikanske skatteministerium har meddelt, at den vil gøre den slags handler mindre attraktive. (ABBVIE SAYS IT RECONSIDERS MERGERS PACT WITH SHIRE)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

FRYGT FOR TRIPLE-DIP RECESSION I EUROZONEN EFTER TYSKSLANDS VÆKSTBESKÆRING

Det har vakt fornyet bekymring om muligheden for en såkaldt triple-dip recession i eurozonen, at Europas største økonomi, Tyskland, har skåret i sine vækstudsigter for 2014 og 2015. Det har også givet ny vind i sejlene for politikere, der taler for at øge statens forbrug for at stimulere vækst. (FEARS OF TRIPLE-DIP EUROZONE RECESSION AS GERMANY CUTS GROWTH FORECAST)

OVERRASKENDE FALD I BRITISK INFLATION KAN SENDE RENTEN I RO

Det britiske forbrugerprisindeks er overraskende faldet til det laveste niveau i fem år, hvilket har fået analytikere til at spå, at en ellers ventet rentestigning ligger langt ind i 2015. (SURPRICE INFLATION FALL MAY PUT INTEREST RATE RISE ON HOLD)

ROYAL MAIL SÆLGER SORTERINGSKONTOR I LONDON FOR 1 MIA. KR.

Det britiske postvæsen Royal Mail har solgt et sorteringskontor i London for 111 mio. pund, eller ca. 1 mia. kr, til et konsortium fra Singapore. (ROYAL MAIL SELLS CENTRAL LONDON SORTING OFFICE FOR £111M)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk