Orphazyme: USA-handel suspenderet 20 gange - steg 300 pct. - GENT

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Handelen med det danske biotekselskab Orphazymes aktier i USA blev torsdag suspenderet et utal af gange, efter at kursen røg i vejret uden reelle nyheder.

Ved lukketid var Orphazymes amerikanske notering, en såkaldt ADR, steget med 301,5 pct. til 21,00 dollar, men den var tidligere handlet helt op i 77,77 dollar - et plus på næsten 1400 pct.

I alt blev aktien suspenderet 20 gange i løbet af torsdagen, ifølge Dow Jones Newswires, men hver gang den blev genstartet, fortsatte volatiliteten.

Orphazyme er ikke kommet med officielle nyheder, der kunne tjene til at påvirke kursen.

Det danske biotekselskab nærmer sig dog en Pdufa-dato, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder efter reglerne skal afslutte sin gennemgang af en accepteret ansøgning om markedsføringsgodkendelse af et nyt lægemiddel.

Orphazyme har sådan en dato lige ude i horisonten, den 17. juni, med midlet Arimoclomol til behandling af sygdommen Niemann-Pick type C, skriver Bloomberg News.

Det middel er udviklet i samarbejde med Cytrx, der også steg 52,5 pct. torsdag. Dog uden at være suspenderet. Cytrx' aktie er i denne uge steget med 119 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder