Pandora/Deutsche: Sænker anbefaling grundet Kina og højere risiko

Udgivet den 16-05-2018  |  kl. 11:05  |  
Arkiv: Foto

Pandoras vækstopbremsning på det kinesiske marked og større risici i forhold til selskabets udvikling fremadrettet har fået Deutsche Bank til at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" samt snitte kursmålet til 770 kr. mod tidligere 850 kr.

Det sker efter tirsdagens skuffende regnskab fra Pandora for første kvartal, som ellers kun ramte 1 pct. under på omsætning og EBITDA i forhold til Deutsche Banks estimater.

- Imidlertid blev kvartalet leveret med et forskelligt miks af drivere med betydeligt lavere kvalitet og højere risiko end oprindeligt forventet for den resterende del af året.

- Det, der har overrasket os og resten af markedet, var en signifikante opbremsning i Kina inklusive et fald i det sammenlignelige salg, skriver banken i en analyse.

PROBLEMER I KINA

Omsætningsvæksten i Kina var på 9 pct. i danske kr. svarende til 16 pct. i lokal valuta, hvor den i første kvartal 2017 var på henholdsvis 121 pct. og 125 pct.

- Det, vi nu har lært om den kinesiske forretning, gør efter vores vurdering, at de negative risici er proportionelt højere, end de positive er, skriver banken.

Problemerne på det kinesiske marked knytter sig til et såkaldt gråt marked, hvor kineserne køber Pandora-smykker uden for Kina, hvor de er billigere, og sælger dem inde i Kina til højere priser.

Administrerende direktør i Pandora, Anders Colding Friis, udtalte tirsdag til Ritzau Finans, at selskabet har gravet sig ned i udfordringerne i Kina og har en plan for, hvordan smykkekoncernen kommer videre.

STORT KURSFALD

Pandora-aktien falder onsdag 3,4 pct. til 542 kr. og fortsætter dermed nedturen fra tirsdag, hvor den dykkede hele 15,5 pct. - det fjerdestørste fald i aktien nogensinde - og kostede aktionærerne mere end 11 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder