Råvarer: Brent kommer over 40 dollar for første gang i månedsvis

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 06:32  |  

For første gang siden marts er prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, over 40 dollar.

Det skriver Reuters.

Onsdag morgen koster en tønde 40,07 dollar mod 39,10 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 37,55 dollar mod 36,09 dollar tirsdag eftermiddag.

Prisen er onsdag steget på forhåbninger om, at de store olieproducenter vil forlænge deres aftale om nedskæringer på produktionen, og at coronapandemiens effekter på oliebranchen fortsat aftager.

Både prisen på Brent og WTI er langsomt steget de seneste uger, efter et lavpunkt i april. Selvom efterspørgslen er faldet i mange lande, der har indført nedlukninger under coronapandemien, er oliepriserne blevet holdt oppe af efterspørgslen i Kina, hvor økonomien har været i bedring.

- Vi forventer, at efterspørgslen langsomt kommer sig i takt med, at virus-relaterede nedlukninger bliver ophævede, skriver Capital Economics i et notat, ifølge Reuters.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og dets allierede, kendt som Opec+, har på opfordring af Saudi-Arabien meddelt, at de muligvis forlænger aftalen om nedskæringer på olieproduktionen på 9,7 mio. tønder om dagen frem til juli eller august. Aftalen gælder ellers til maj og juni. Nedskæringen svarer til omtrent 10 pct. af den globale produktion.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1725,40 dollar mod 1740,31 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 5508 dollar mod 5530,50 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Katy Wang

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder