Stigende inflation i Tysklands folkerigeste stat rammer renter og euro

Udgivet den 29-09-2022  |  kl. 08:39  |  

Aktiemarkedsfutures og euro er presset torsdag morgen, efter at inflationstal for delstaten Nordrhein-Westfalen viser et stort hop i september.

Forbrugerpriserne for den mest folkerige tyske delstat viser i september en årlig vækst på 10,1 pct. fra væksten på 8,1 pct. august.

Den foreløbelige opgørelse for hele Tyskland leveres først klokken 14, hvor økonomerne adspurgt af Bloomberg News venter en stigning i forbrugerpriserne på 9,5 pct. i september sammenlignet med samme måned året før efter en inflation på 7,9 pct. i august.

Ifølge Bloomberg News har forbrugerpriserne for Nordrhein-Westfalen ikke afveget mere end 0,45 pct.point fra de nationale forbrugerpriser i de seneste 20 år.

Dax-futuren, der normalt er en god indikator for det danske aktiemarked, ligger med et fald på 0,2 pct. til 12.186 efter tidligere at have ligget i 12.291, før forbrugerprisopgørelsen for delstaten blev offentliggjort.

Euro, der blev styrket onsdag eftermiddag på baggrund af Bank of Englands intervention i det britiske statsobligationsmarked, taber lidt højde til 0,9660 dollar fra 0,9680 dollar per euro før meddelelsen.

Modsat bliver renten på den tiårige tyske statsobligation løftet til 2,22 pct. fra 2,12 pct. onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Tyskland❯  Forex❯