"Tariff Man"-Trump truer på Twitter og sender aktierne ned

Udgivet den 05-12-2018  |  kl. 06:35  |  

Mens investorerne efter den indledende begejstring over weekendens våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina er begyndt at stille spørgsmålstegn ved, hvad den reelt indebærer, så har USA's præsident, Donald Trump, tirsdag i al fald gjort opmærksom på, at han ikke er bange for at fortsætte toldkrigen.

Præsidenten udnævner nærmest sig selv som superhelt med en særlig superkraft: Toldsatser!

- Præsident Xi og jeg ønsker, at denne aftale falder på plads, og det vil den formentlig. Men hvis ikke, så husk,... ... at jeg er Tariff Man. Når folk og lande kommer for at røve den store velstand i vores nation, vil jeg have dem til at betale for det privilegie, skrev Donald Trump tirsdag på Twitter.

Samtidig understregede han, at USA på grund af toldsatserne, indført i handelskrigen, høster milliarder af dollar i indtægter, og præsidenten afsluttede sin salut med "MAKE AMERICA RICH AGAIN."

I weekenden indgik Xi Jinping og Donald Trump en aftale om 90 dages våbenhvile. I perioden må de to lande ikke indføre nye toldsatser eller hæve eksisterende, og Kina skal samtidig begynde at købe yderligere produkter i USA, herunder fra landbruget og energisektoren.

Der opstod dog hurtigt tvivl om den mundtlige aftales indhold, og om de to lande kan nå en endelig aftale på 90 dage.

Desuden var der tvivl om, hvornår de 90 dage skulle starte fra. Trump slog dog tirsdag på Twitter fast, at det gælder fra den lørdag i weekenden, hvor de to præsidenter spiste bøffer sammen i Buenos Aires.

Udmeldingerne tirsdag fik aktierne til at brage ned i USA, hvor alle tre ledende indeks faldt med over 3 pct.

ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder