Torsdagens aviser med Mols-Linien, DFDS og Mærsk

Udgivet den 30-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

STATENS SKATTEFIF FIK APPLE TIL VIBORG

Arbejdsgruppen, der på tværs af ministerier gik under navnet Projekt Orkan, bøjede reglerne usædvanligt langt for at få Apples datacenter til Danmark. Det vurderer flere kilder overfor Børsen. Køleanlæg blev til varmekilde for at lempe skatten. (Forside, side 6-7)

ALTORS FYNSKE CLEANTECH-EVENTYR I TILBAGEGANG

Med et underskud på 40 mio. kr. blev 2014 et overraskende dårligt år for maskinfabrikken Haarslev Industries, der plejer at levere solide resultater til hovedaktionæren, kapitalfonden Altor. Omsætningen på koncernniveau faldt samtidig med 4 pct. til 1,2 mia. kr. (Side 8)

MILLIARDÆRS DESIGNSATSNING FORTSAT I KRISE

Den danske designvirksomhed Erik Bagger, der ejes af milliardæren Mikael Goldschmidt, er ramt af endnu et underskud og har en negativ egenkapital. I regnskabsåret 2013/14 lander selskabet et underskud på 4,8 mio. kr. og en negativ egenkapital på 19,7 mio. kr. Direktør i M. Goldschmidt Capital, Søren Bjørn Hansen, forventer imidlertid, at fremtidige overskud over tid vil få egenkapitalen i plus. (Side 10)

KONKURRENCESTYRELSE GØR HOTELBRANCHE STIKTOSSET

Konkurrencemyndigheder siger god for, at Hotels.com og Booking.com må diktere priserne på hotellers hjemmesider. Hotelbranche er stærkt utilfreds. En helt uacceptabel beslutning og et tilbageskridt for konkurrencen, lyder det. (Side 12-13)

MILLIARDÆR ORDKNAP OM BUDKRIG PÅ MOLS-LINIEN

Det kan komme til en budkrig om Mols-Linien, hvis der viser sig at være hold i rygterne om, at milliardæren Henrik Lind forbereder et bud på det børsnoterede rederi. Modspilleren vil i givet fald være kapitalfonden Polaris, som tidligere på måneden lagde et bud på 34 kr. per aktie. Selv vil han dog hverken be- eller afkræfte, at han er mulig køber af Mols-Linien. (Side 14)

DANSKE INVEST FLYTTER GEBYR OG STRAFFER GAMLE INVESTORER

Ligesom flere af sine konkurrenter har Danske Invest afskaffet gebyr ved at købe investeringsbeviser. Samtidig sættes løbende omkostninger i vejret. Investorerne i Danske Invest vil fremover skulle betale omkring 88 mio. kr. mere i løbende gebyrer, viser beregninger fra analysehuset Morningstar. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

LUNDBECK TRÆKKER NYT VÅBEN I KAMPEN MOD DEMENS

Lundbeck træder nu ind i et utraditionelt milliardsamarbejde med de største medicinalgiganter. Det sker i bestræbelserne på at finde kuren mod den frygtede demenssygdom Alzheimers. (Forside, side 4-5)

DER ER GANG I SVINGDØREN I PFA

Endnu en direktør ventes på vej ud af svingdøren i PFA. Det er Lars Ellehave-Andersen med ansvar for salget og tæt knyttet til den tidligere topchef. Men næppe før en afløser er fundet. (Side 6-7)

TREKANTSDRAMAET MELLEM AARHUS OG KALUNDBORG

Et selskab til salg og har fundet en købsvillig kapitalfond. Det lyder som et hurtigt handelshåndslag, men i Mols-Liniens tilfælde er købsprocessen blevet noget mere farverig, end da Polaris og rederiet lagde fra land. Det trækker op til et trekantsdrama. (Side 9)

BERUSEDE MYTTERISTER JOG DFDS PÅ FLUGT

Bål, besættelser og raketaffyringer er gængse midler i den arbejdskamp, som de fyrede søfolk i Calais fører mod DFDS og Eurotunnel. Den franske regering har reageret ved at invitere søfolkene til møde. (Side 10)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

STIGENDE RENTE RAMMER PENSIONEN

Danskere, der har deres pensionsopsparing i de populære markedsrenteprodukter, rammes af den stigende rente. I modsætning til de traditionelle pensionsordninger, hvor der er garanteret en minimumsrente, er der ikke noget sikkerhedsnet på ordninger med markedsrente. (Forside, side 6-7)

FRA USÆLGELIG TIL OMBEJLET

Ingen har villet eje eller have det hensygnende færgerederi Mols-Linien i næsten syv år, men nu er interessen for selskabet pludselig eksploderet. Kapitalfonden Polaris vil betale 34 kr. pr. aktie, men flere småaktionærer er utilfredse med planerne om at afnotering. Samtidig arbejdes der i al hemmelighed på et alternativt bud på Mols-Linien fra en pengestærk privatperson. (Side 2)

SUN LOLLY SKRUER OP FOR VÆKSTPLANER

Co-Ro holding, der blandt andet ejer varemærkerne Sun Lolly og Sunquick, tjener godt på frys selv-is og koncentrat til fabrikkerne rundt om i verden. Der skal åbnes et regionskontor i Dubai, og produktionen i Kina og Malaysia skal udvides. I Frederikssund skal der sættes flere produktionslinjer ind. (Side 3)

UNDERSKUD HOS 86 PCT. AF MÆLKEPRODUCENTERNE

Dramatiske prisfald på mælk forværrer landbrugskrisen. 86 pct. af mælkeproducenterne har nu likviditetsunderskud. Landbrugets økonomer advarer om risiko for faldende mælkeproduktion. (Side 4-5)

PENGENE SIVER UD AF POPULÆRE PENSIONER

Efter en årrække med tårnhøje afkast har samtlige danske pensionsselskaber negative afkast på de populære markedsrenteprodukter i andet kvartal i år. Selskaber varsler lave afkast fremover. (Side 6-7)

KAMPEN SKÆRPES PÅ DE SYV HAVE

Der foregår en evig kamp på verdenshavene om at være størst og transportere mest muligt gods og flest varer fra punkt A til B til de højest mulige priser. I Danmark kaldes Maersk Line for verdens største rederi og Danmark for en af verdens førende søfartsnationer, og det er også rigtigt, hvis man kigger på det med containershippingens øjne. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:53 Europa/aktier: Zealand og Carlsberg indtog top og bund i faldende Stoxx 600
17:17 Markedsoversigt: Zealand i rekord mens Carlsberg dykkede og renter faldt
17:03 Fredagens aktier: Vægttabshåb sendte Zealand i rekord i rødt marked anført af Carlsberg
17:02 Fredagens obligationer: Erhvervstillidstal satte dagsordenen på dag med rentefald
16:01 Amerikansk boligsalg tager mindre dyk
15:39 USA/åbning: Teknologi bag rød aktiestart - Nvidia trækker ned
15:16 Valuta: Euro svækket efter dyk i indkøbschefmålinger
15:15 Nyheder fra Carlsberg og Zealand flytter milliarder på børsen
14:37 USA/tendens: Små fald i vente fra start forud for indkøbschefmåling
14:17 Totalenergies og EnBW løb med projekter ved tysk havvindauktion - RWE trak sig
14:04 Total og EnBW løber med projekter ved tysk havvindauktion
13:06 Europa/aktier: Danske selskaber indtager top og bund i faldende Stoxx 600
12:59 Carlsberg ventes at komme tilbage med nyt bud på læskedrikkoncern vurderer finanshus
12:11 Carlsberg opkøbsplaner i Storbritannien vækker skepsis hos amerikansk storbank
12:10 Obligationer/middag: Forstærkede rentefald efter vigtige nøgletal
11:53 Aktier/middag: Zealand i rekord efter stærke data mens Carlsberg trækker ned
11:30 Carlsberg kan bringe kreditvurdering i fare med nye opkøbsplaner
11:00 Svitzer får sat kursmålet op med 14 pct. af Citi efter opjustering
10:35 Carlsberg aktie dykker 8 pct. efter afvist bud - analytikere peger på årsager
10:18 NKT køber portugisisk kabelproducent for 1,4 mia. kr.