Torsdagens danske avisuddrag med hvidvask, hjælpepakker og Google

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 06:46  |  

BØRSEN

VISMÆND: KLAR FREMGANG I VIRKSOMHEDERS PRODUKTIVITET

Danske virksomheder er blevet markant dygtigere til at skabe værdi, viser en ny rapport fra de økonomiske vismænd. Udviklingen gavner konkurrenceevnen i industrivirksomheder, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard. (Forside, side 18-20)

EMA: MULIG SAMMENHÆNG MELLEM VACCINE OG BLODPROPPER

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, vurderer, at blodpropper og Astrazenecas vaccine kan hænge sammen, men at der stadig er flere fordele ved vaccination. (side 2)

HVIDVASKERE SKIFTER BANK EFTER NY LOV

Politiet kan nu hente bankoplysninger i hvidvasksager uden retskendelse. Det får forbrydere til at bruge banker i andre EU-lande (side 4)

JYSK PRODUCENT FÅR JACKPOT PÅ VACCINEKØLESKABE

En jysk producent af køleanlæg til blandt andet vacciner landede et vildt resultat for 2020. Virksomhedens resultat før skat er vokset til 63 mio. kr. fra 2 mio. kr. i 2019. (side 6)

M&A-RÅDGIVERE GÅR GLIP AF MILLIONER EFTER TURBULENT ÅR

M&A-rådgiverne Clearwater International går ligesom FIH Partners tilbage efter et 2020, hvor markedet for virksomhedshandler nærmest stod stille i foråret. (side 10)

MÆRSK-ARVING PÅ SVÆR CORONAMISSION

Mærsk-arvingen Johan Uggla overtog kort før 2018 ansvaret for det lille, men globalt velrenommerede selskab Maersk Training. Han var tæt på at gøre forretningen lønsom, men så ramte coronakrisen, og de blodrøde tal er tilbage. (side 16)

INFRASTRUKTURPLAN I USA KAN GIVE SMÆK TIL ISÆR DE MINDRE AKTIER

Investorer skal have et vågent øje på forløbet med den amerikanske præsident Joe Biden og hans regerings 2000 mia. dollar store infrastrukturplan, vurderer Nordea og Jyske Bank. Stiger selskabskatten i USA, vil det gå værst ud over de mindre selskaber, der ikke kan flytte overskuddet til eksempelvis Irland. (side 24-25)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VISMÆND: DANSK ØKONOMI VIL VÆRE PRÆGET AF SENFØLGER EFTER PANDEMIEN I MANGE ÅR

Corona har vendt op og ned på en række faktorer, der kan få såvel positiv som negativ effekt på produktiviteten herhjemme de kommende år. Om regnestykket ender med overskud, afhænger af de beslutninger, som politikerne træffer, mener de økonomiske vismænd. (Forside, side 6-7).

VALUER FIK 1 MIO. KR. I LØNKOMPENSATION - DAGEN EFTER FORTSATTE ARBEJDET

Midt i optakten til sin børsnotering sendte Valuer størsteparten af sine ansatte hjem. Men aktiviteten fortsatte, indikerer e-mails. Selskabet har nu tilbagebetalt en del af lønkompensationen. (side 4)

BESTSELLER, JYSK OG SALLING TAKKER NEJ TIL STØTTE FOR TVANGSLUKKEDE BUTIKKER

Flere store detailselskaber melder, at de uagtet en lang periode med lukkede butikker ikke agter at søge del i de danske kompensationsordninger. Bestseller og Jysk modtager dog stadig coronastøtte i andre europæiske lande. (side 8)

BOLIGMARKEDET HAR OVERSKREDET HASTIGHEDSGRÆNSEN

Efter prisstigninger på mere end 2 pct. i marts er huspriserne på landsplan steget med 12,3 pct. det seneste år, viser tal fra boligsiden.dk. Ifølge cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, har boligmarkedet for længst overskredet hastighedsgrænsen, og han mener ikke, at stigningerne er sunde. (side 11)

VERDENS CHIPINDUSTRI ER I KNÆ

Den sårede globale chipindustri har ramt alt fra bil- til mobilindustrien og kan gøre forbrugerelektronik til lidt af en mangelvare. (side 12-13)

BERLINGSKE BUSINESS

FORSKER: STORBANKERNES SUNDHEDSTILSTAND SKRABER BUNDEN

De små og mellemstore pengeinstitutter har lært lektien af finanskrisen, men det har de største banker ikke, mener Johannes Raaballe, der er forsker ved Aarhus Universitet, som har udarbejdet en ny rangliste over sundhedstilstanden i de danske banker. (Forside, side 4-5)

TECHGIGANTERNES "ONDE ÅND" ANGRIBER GOOGLE FOR ULOVLIG SPORING AF EUROPÆERE

De omkring 300 mio. europæere, som bruger en smartphone med Googles Android-software, bliver ulovligt sporet af internetgiganten, lyder anklagen fra organisationen None of Your Business. (side 2)

HJÆLPEPAKKER HAR SKADELIGE BIVIRKNINGER OG BØR UDFASES, ADVARER VISMÆND

Hjælpepakkerne bør hurtigst muligt udfases, i takt med at Danmark genåbner. Det fremhæver de økonomiske vismænd i en ny rapport. (side 6)

EU-DATATILSYN INDSKÆRPER BESKYTTELSE AF PERSONDATA PÅ CORONAPAS

Kun helt nødvendige oplysninger skal fremgå af det coronapas, som danskerne nu for alvor bruger, og de må under ingen omstændigheder blive gemt i en central database i EU, fastslår de europæiske datatilsyn. (side 11)

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder