USA: Værste uge for obligationer - bedst for small cap - siden 2016

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 21:56  |  

Amerikanske statsobligationer har haft deres værste uge siden 2016. Og amerikanske small cap-aktier deres bedste. Også siden 2016.

Det er resultatet af en uge, hvor investorerne roterede deres investeringer i stor stil - væk fra momentum, vækst og obligationer og ind i value, small cap og banker skriver Financial Times.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation er i løbet af ugen steget kraftigt med 34 basispoint, og omvendt er kurserne faldet, og bevægelsen i renten er den største siden midten af november 2016. På den baggrund er de amerikanske statsobligationer faldet med 2 pct. henover ugen.

Omvendt er de små selskaber i USA, der anses for mere eksponeret mod det amerikanske hjemmemarked, steget med 5 pct. henover ugen, målt på Russell 2000-indekset. Efter en hård sommer, hvor small cap er blevet hamret ned, mens obligationer, vækst- og defensive aktier har været foretrukket, har denne uge været den bedste for indekset siden december 2016.

På sektorniveau har ugens rotation også været mærkbar. I S&P 500 er finansaktierne steget med 4 pct., råvarer og materialer samt energiaktierne med mere end 3 pct. I den anden ende har fast ejendom, hvis afkast udhules af stigende renter, mistet 3 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder