USA/aktier: Dans på stedet - holdt tilbage af Apple og Boradcom

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 22:07  |  

Det brede aktiemarked i USA faldt en anelse fredag. Fortsat optøning i handelskrigen havde investorernes opmærksomhed, ligesom et solidt detailsalg i USA vidnede om fortsat stærke forbrugere. Minusser til Apple og Broadcom holdt imidlertid entusiasmen nede.

Dow Jones steg med 0,1 pct., mens S&P 500 gik faldt 0,1 pct. Nasdaq mistede samtidig 0,2 pct. Den tiårige rente hoppede sideløbende op med 13 point til 1,90 pct.

Dow Jones gik dermed op med 1,6 pct. i denne uge, mens Nasdaq vandt 0,9 pct. S&P 500 sluttede samtidig 1,0 pct. oppe siden sidste fredag. S&P 500 og Dow Jones er nu blot henholdsvis 0,6 og 0,5 pct. fra deres seneste toppe.

- Vi har fået en bounce på markederne. På Trump og Kina, og vi kører derfor reelt på det samme som de sidste ti dage. Jeg har dog heller aldrig set så overkøbt et signal på treasuries, som vi havde lige før, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

DET KAN SNART VENDE RUNDT

Han peger på, at det hurtigt kan gå den anden vej, for selv om der er røget lidt fredspibe, så er der reelt ikke sket noget i handelsforhandlingerne, som genstartes i oktober, endnu.

- En vending som denne har også et momentum, og spørgsmålet er hvor lang tid mere, det kan køre? Investorerne skal derfor være parate til at hive i håndbremsen, råder seniorstrategen.

Vendingen har løftet bankerne og straffet forsyning og især fast ejendom, mens der har været en bevægelse fra vækst mod value. Derfor har udviklingen nedenunder været mere voldsom, end de overordnede kursstigninger har fortalt om. Af samme grund vurderer Lars Skovgaard Andersen, at det er rigtig svært at være investor for tiden, og hans anbefaling er derfor, at investorerne er neutrale og "køber markedet".

HANDELSOPBLØDNING

På handelsfronten meddelte Kina fredag, at det vil undtage amerikansk svinekød og sojabønner for told. Lempelsen kom i kølvandet af, at Kina onsdag fritog 16 andre amerikanske varegrupper for told, hvilket USA kvitterede for ved at udskyde toldforhøjelser på kinesiske varer 14 dage til midten af oktober.

En anden positiv nyhed var fredagens tal fra butikssektoren, hvor detailsalget i august steg mere end med 0,4 pct. Udviklingen vidner om, at den amerikanske forbruger har det godt med lave renter, lav arbejdsløshed og stigende lønninger.

Igen fredag var det aktierne i råvarer og materialer, som førte an blandt sektorerne i S&P 500 med et plus på 1,1 pct. Finansaktierne fulgte efter med en fremgang på 0,8 pct., da renterne gik kraftigt op, mens energi også vandt 0,8 pct.

I den anden ende faldt fast ejendom med 1,3 pct, mens it-aktierne mistede 0,7 pct.

GRATIS ER DYRT

Apple var taberen blandt de store aktienavne med et minus på 1,9 pct. til 218,75 dollar. Kursfaldet, som igen sendte markedsværdien under 1000 mia. dollar, skyldtes et sænket kursmål fra investeringsbanken Goldman Sachs til 165 dollar. Banken frygter, at den planlagte gratis prøveperiode for Apple TV+, æblekoncernens kommende streamingtjeneste, vil være negativt for indtjeningen. Samtidig forlød det fra Rosenblatt Securities, at de nye iPhones oplever "svage" forudbestillinger, ifølge Bloomberg News.

De aktier, som især trak S&P 500 i grønt, fandtes i finans. JPMorgan vandt 2,0 pct., mens bank of America steg 1,7 pct. Berkshire Hathaway, med store ejerskaber i bank og forsikring, gik samtidig op med 1,1 pct.

Chipproducenten Boradcom faldt derimod med 3,4 pct. efter offentliggørelsen af koncernens regnskab for tredje kvartal torsdag aften. Broadcom fastholdt sin salgsprognose, som blev sænket ved andet kvartal, og selskabet forklarede, at bunden nok er nået, men at en genrejsning af efterspørgslen endnu ikke er i horisonten.

Tobaksgiganten Altria mistede desuden 5,5 pct. Kursen faldt, da CNBC fortalte, at værdien af aktierne i Juul Labs, USA's største leverandør af e-cigaretter, er faldet med 20 pct. siden sit højdepunkt i foråret, fordi sundhedsmyndighederne planlægger et forbud mod vaping med smag. Altria købte sidste år 35 pct. af aktierne i Juul.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder