USA/aktier: Stærke tal fra Cisco og Walmart løftede markedet

Udgivet den 16-05-2019  |  kl. 22:08  |  

Torsdag forlængede de amerikanske aktier onsdagens fremgang med yderligere stigninger. Bedre end ventede regnskaber fra store navne som Cisco og Walmart stod bag den positive stemning, mens bekymringerne omkring handelskrigen for en stund blev sendt i baggrunden.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,9 pct., mens Dow Jones-indekset gik op med 0,8 pct. Nasdaq vandt også 1,0 pct.

Efter optrapningen af handelskrigen mellem USA og Kina i sidste uge og Kinas modsvar mandag var temaet skubbet lidt til side på onsdagens forlydender om, at USA vil udskyde ny told på import af biler og bildele fra blandt andet EU og Japan, og da præsident Donald Trump gentog sin tro på "succesfulde" forhandlinger med Kina.

- Dette er blevet et mønster, hvor vi får en stor, aggressiv udmelding fra regeringen, som kan påvirke handelen, og så reagerer markedet aggressivt, som det gjorde mandag, og så ser det ud til at bakke væk igen, sagde Susan Schmidt, aktiechef hos Aviva Investors, torsdag til Bloomberg News.

Mandag faldt S&P 500 med 2,4 pct.

CISCO HELT I TOP

Fraværet af nyt fra handelsfronten gav plads til, at investorerne kunne fokusere på den igangværende regnskabssæson. Her var Cisco torsdagens stjerne. Netværksproducenten kom lidt bedre end ventet gennem sit tredje kvartal, da indtjeningen var en spids over det spåede, og da omsætningen landede på 12,96 mia. dollar mod ventede 12,87 mia. dollar.

- Et stærkt resultat fra Cisco vil løbe over til andre teknologinavne, sagde Michael James, direktør for aktiehandel hos Wedbush Securities, til Reuters.

- Økonomisk styrke vil hjælpe investorerne med at se forbi ethvert spørgsmål, og jeg venter ikke nogen form for skarp tilbagetrækning i markedet.

Ciscos aktie hoppede op med 6,7 pct. Den største stigning i torsdagens S&P 500-indeks.

Fremgangen for netværksproducenten løftede sammen med et plus på 2,3 pct. til Microsoft også it-sektoren som helhed. Den steg med 1,0 pct. torsdag.

I top var dog råvarer og materialer med 1,3 pct., mens finansaktierne steg 1,1 pct.

Blandt de øvrige store aktier vandt Amazon også frem med 2,0 pct., mens Googles moderselskab, Alphabet, steg 1,2 pct. Apple gik omvendt i minus med 0,4 pct.

Blandt sundhedsaktierne var der plusser til Meck på 2,0 pct., til Johnson & Johnson på 1,0 pct., og til Pfizer på 1,2 pct.

Finansaktierne havde også en positiv torsdag, trods EU-bøder til blandt andet JPMorgan Chase og Citigroup i milliardklassen for ulovligt at have aftalt valutakurser i private chatrum. JPMorgan vandt alligevel 1,3 pct., Bank of America gik frem med 1,1 pct., og Citigroup steg 1,7 pct.

AMERIKANERNE SPISER TOLDEN

Walmart vandt torsdag også frem med 1,4 pct. efter en bedre end ventet indtjening i første kvartal, ligesom den underliggende vækst på hjemmemarkedet i USA på 3,4 pct. var den bedste i ni år, ifølge Bloomberg News. Det peger på, at de amerikanske forbrugere ikke har ladet sig afskrække af højere priser på grund af told på kinesiske varer.

- Dette er et rigtig godt sæt resultater. Forretningen i USA er stjernen i showet, vurderede Neil Saunders, analytiker hos Globaldata Retail, over for Bloomberg News.

I bunden af S&P 500 fandt man blandt andre A.O. Smith Corp, der producerer vandvarmere. En såkaldt shortrapport fra J Capital med et kursmål på 22,68 dollar sænkede aktien med 6,3 pct. til 44,88 dollar.

UBER STEG IGEN

Maskin- og udstyrsproducenten Colfax steg med 3,6 pct. efter meldingen om, at koncernen vil sælge sin luft-og-gas enhed for 1,66 mia. dollar til kapitalfonden KPS Capital Partners. Udover at få den salgssum i kassen, betyder frasalget også, at Colfax trækker sig fra de ustabile sektorer inden for minedrift og olie og gas, hvilket ifølge Bloomberg News vil betyde en mere stabil udvikling i Colfax.

Endelig landede Uber sin tredje stigning i træk. Efter de to første handelsdage med fald på henholdsvis 7,7 og 10,8 pct. er Uber på vej tilbage mod noteringskursen på 45 dollar. Torsdag steg aktien 4,1 pct. til 43,00 dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder