USA/Jyske: Inflationstal bliver ugens vigtigste nøgletal

Udgivet den 13-02-2018  |  kl. 14:15  |  

Onsdag kommer der nye inflationstal fra USA, og det er ifølge Jyske Banks makroøkonom Kim Fæster ugens vigtigste nøgletal, da det kan have en indflydelse på renterne i både USA og Europa.

- Investorerne har øjnene rettet mod forbrugerpriserne, specielt efter sidste uge hvor løntallene fra jobrapporten viste stigende inflation. De er altså temmelig vigtige, siger Kim Fæster til Ritzau Finans.

Centralbanken har en forventning om, at inflationen begynder at tiltage i år, og er det tilfældet, kan der komme tre renteforhøjelser i 2018, vurderer Kim Fæster.

Estimaterne fra Bloomberg viser, at økonomerne venter, at inflationen, hvor madvarer og energi ikke er regnet med, vil være steget med 0,2 pct. i januar på månedsbasis.

Kim Fæster vurderer, at hvis tallene overrasker til den høje side, så vil den amerikanske central bank blive mere aggressiv, og det kan måske føre til en fjerde renteforhøjelse i år.

Inflationen er ifølge Kim Fæster steget nogenlunde fornuftigt de seneste fem måneder, og han mener, at det kan tyde på, at inflationen kan begynde at bevæge sig op omkring eller måske over målsætningen på 2 pct.

- Det vil være lidt problematisk for Federal Reserve, fordi det vil kræve, at den hæver renten for at dæmpe inflationen. Men det bryder aktiemarkedet sig ikke om for at sige det mildt, siger han.

- Vi så i sidste uge, i hvert fald to af dagene, at når de lange renter kom op i nærheden af 2,9 pct., trak det ganske pænt ned i aktiekurserne. Derfor holder vi og aktiemarkederne en del øje med det, siger han.

Inflationstallene offentliggøres onsdag klokken 14.30 dansk tid.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,62%
 
14:56:01

 
2,47%
 
14:56:01

 
-0,09%
 
14:56:01

 
-2,34%
 
18/01/19

 
-4,83%
 
14:56:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder