USA/lukning: Pæne stigning afløst af mindre fald efter JPMorgan-prognose

Udgivet den 30-11-2023  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier startede med pæne stigninger, men stemningen vendte, og derfor endte onsdagen med små kursfald, da især de store teknologinavne trak ned.

Udviklingen drejede 180 grader, da en negativ prognose for kursudviklingen i S&P 500 næste år om et fald på 8 pct. fra investeringsbanken JPMorgan Chase kom frem.

Imens fortsatte markedsrenterne med at falde, da investorerne i højere grad indregnede en rentenedsættelse i USA allerede til maj næste år.

Det skete, efter bestyrelsesmedlem i Federal Reserve Christopher Waller tirsdag udtalte, at han har tillid til, at det nuværende renteniveau er restriktivt nok til at sikre, at inflationen bringes ned til bankens mål på 2,0 pct.

Med til at moderere rentefaldet, især i den lange ende, var dog en opdateret opgørelse over den amerikanske vækst i tredje kvartal, som onsdag viste en fremgang på 5,2 pct. mod det ventede niveau på 5,0 pct.

Det brede S&P 500-indeks faldt med 0,1 pct., men det var tidligere i plus med så meget som 0,7 pct.

Dow Jones gik dog marginalt frem, mens Nasdaq smed 0,2 pct.

Trods onsdagens minusser er stemningen på Wall Street stadig positiv.

- Taget den positive økonomiske baggrund i betragtning mener vi, at markedet vil stige frem til udgangen af året, og vi bør få en god start på 2024. Det er præcis modsat af, hvad mange mente så sent som i sommer, siger Chris Zaccarelli, der er investeringschef hos Independent Advisor Alliance, ifølge Bloomberg News.

Torsdag morgen er stemningen da også positiv med plusser på 0,2-0,4 pct. i futures for de tre ledende amerikanske indeks.

MICROSOFT TRAK NED

I S&P 500 steg rentefølsomme fast ejendom mest med 0,7 pct., mens finans og industri også vandt frem med 0,6 og 0,3 pct.

It-aktierne endte marginalt i plus, mens cyklisk forbrug faldt 0,4 pct., og kommunikationsservice tabte 1,1 pct. Energiaktierne smed også 0,9 pct. trods en stigning til olieprisen.

Microsoft trak onsdag mest ned af alle med et minus på 1,0 pct., og ligeledes inden for it-sektoren faldt Apple 0,5 pct., mens der dog var fremgang til chipkæmpen Nvidia på 0,7 pct.

I kommunikationsservice smed Meta Platforms 2,0 pct. i kølvandet af en artikel i The Wall Street Journal om, at Instagram automatisk udvælger upassende og "giftigt" indhold til voksne brugere, som måtte følge unge brugere.

I samme sektor faldt Alphabet også 1,6 pct.

I cyklisk forbrug var der minus til Amazon på 0,5 pct., mens Tesla, der ventes at levere de første af den meget imødesete Cybertruck senere på ugen, bakkede 1,1 9 pct.

Bankerne havde det ganske godt onsdag med et plus til Bank of America på 2,6 pct., og Charles Schwab steg hele 6,8 pct.

ØGER MED MILLIARDER

Onsdag var der også fokus på General Motors, der så sin aktie stige med 9,4 pct. efter meldingen om et løft i udbyttet til aktionærerne på 33 pct. og et øget aktietilbagekøb på 10 mia. dollar.

Desuden vandt Netapp, som gør sig inden for datalagring og datahåndtering, med 14,6 pct. efter en opjustering af prognosen.

På regnskabsfronten steg Intuit også 2,2 pct. efter et solidt regnskab for første kvartal, også selv om softwareselskabet til trods for resultaterne fastholdt sin prognose, der nu betegnes som "forsigtig."

Endnu bedre gik det for it-konsulenten Hewlett Packard Enterprises, som i sin tid blev skilt ud af HP, da regnskabet for fjerde kvartal var lidt bedre end ventet.

Vigtigst af alt overraskede selskabet med flere indtægter fra kunstig intelligens end spået på Wall Street. Aktien gik op med 6,4 pct.

Uden for hovedindekset steg Crowdstrike, som gør sig inden for cybersikkerhed, med 10,4 pct. efter stærke kvartalstal og en løftet prognose.

Skokæden Foot Locker klarede sig imidlertid endnu bedre med et løft på 16,1 pct. - ligeledes efter en opjustering.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder