USA/middag: Apotekerkæde hiver sektoren ned med nedjustering

Udgivet den 02-04-2019  |  kl. 18:39  |  

Efter tre dage med stigninger tager de amerikanske aktiemarkeder en slapper tirsdag. Humøret har ellers de foregående tre børsdage været forholdsvis højt hvor blandt andet bedre end ventede tal for den kinesiske økonomi samt håb om fremdrift i handelsforhandlingerne mellem Kina og USA fik markederne i grønt.

Men tirsdag er billedet vendt rundt, og de ledende indeks på børserne i New York ligger ved middagstid med til S&P 500 på 0,1 pct. og Dow Jones på 0,4 pct., mens Nasdaq stiger 0,1 pct. tirsdag middag amerikansk tid.

Helt i bund ligger apotekerkæden Walgreens Boots Alliance, der sendes ned med 11,7 pct. til 56,07 dollar. Det er en nedjustering fra før åbningstid, der lægger pres på aktien.

WALGREENS PRESSER SEKTOR

Walgreens Boots Alliance kom med regnskab for andet kvartal af det skæve regnskabsår 2018/2019 - og det ramte under konsensus blandt analytikerne. Apotekerkæden nedjusterede sin forventning til årets indtjening, og der ses nu en flad udvikling i den justerede indtjening per aktie, hvor der tidligere var ventet en vækst på 7-12 pct.

Apotekerkæden vil nu fokusere på en digital transformation af selskabet, ligesom beløbet i selskabets spareplan er blevet løftet, skriver Bloomberg News. Der skal nu lukkes 750 apotekerbutikker i USA, hvor den tidligere forventning lød på 600, og der skal nu spares 1,5 mia. dollar årligt frem mod 2022 mod tidligere 1,0 mia. dollar.

Samlet falder sektoren for detailhandel med 0,7 pct. i S&P 500 tirsdag middag, da nedjusteringen også hiver drugstorekæderne CVS Health Corp., McKesson og Amerisourcebergen med ned.

CVS, der ejer apoteker og rådgiver amerikanske sygekasser, ligger til et fald på 2,7 pct. til 52,75 dollar tirsdag middag, McKesson, der er grossist inden for medicinaludstyr og lægemidler, dropper med 1,4 pct. til 117,22 dollar, og Amerisourcebergen, der er markedsleder på det globale marked for distribution af medicin, er nede med 3,5 pct. til 76,29 dollar.

Dow Inc. har første dag på børsen på et selvstændigt kemikalieselskab efter at være blevet udskilt fra kemigiganten Dowdupont. Selskabets direktør Jim Fitterling lover investorerne at bruge mindre på nye fabrikker og i stedet returnere 65 pct. af nettoindkomsten til aktionærerne gennem aktietilbagekøb og heftig dividende.

Det er noget, der falder i god jord, og aktien stiger med 4,7 pct. til 56,01 dollar tirsdag middag.

EUFORIEN HAR FORTAGET SIG

Tirsdag er dagen, hvor en række bilproducenter kommer med tal på salget og produktionen i marts. Fiat Chrysler har allerede offentliggjort sit salg, der var 7,3 pct. lavere mod et ventet fald på 6,4 pct. ifølge Bloomberg News.

Aktien går dog modsat og stiger med 0,5 pct. til 15,32 dollar.

GM, der kun offentliggør kvartalstal, ligger uændret. Koncernen har dog meddelt, at alle salget er vigende.

- Økonomien var ikke så stærk som for et år siden. Sidste år var der eufori over skattereformen - og lige nu ser vi konsekvenserne af den, siger Michelle Krebs, analytiker i Autotrader, til Bloomberg News.

Tesla-aktien dykker 1,7 pct. til 284,49 dollar ved middagstid. Elbilsproducententen pressea, da CNN Money vil vide, at Tesla vil kommer det største fald i bilsalget i selskabets historie.

Samlet venter analytikerne, at salget af elbiler i kvartalet vil være på lige over 50.000 mod 90.700 i det seneste kvartal.

Tirsdag er der igen modvind til samkørselstjenesten Lyft. Aktien debuterede fredag med et plus på 8,7 pct. til 78,29 dollar, hvilket gav selskabet en markedsværdi på næsten 23 mia. dollar. Mandag gik gassen dog af ballonen, og aktien faldt 11,9 pct. Tirsdag falder aktien med 2,5 pct. til 67,34 dollar.

Tirsdag inden børsåbning kom der tal for den foreløbige ordreindgang af varige goder i februar - og selv om der var fald på tapetet, var det ikke helt så slemt som ventet. Ordreindgangen faldt 1,6 pct. på månedsbasis, hvor der var ventet et fald på 1,8 pct. ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder