USA/middag: Moderate middagsplusser

Udgivet den 16-05-2018  |  kl. 18:35  |  

De amerikanske aktiemarkeder har brugt det meste af handelen onsdag på at være i grønt territorium, efter at tirsdagens minusser afbrød en stime med håndfuld handelsdage i plus - otte dage for Dow Jones-indekset.

Plusserne i USA er der dog moderate. S&P 500-indekset er ved middagstid, lokal tid, steget med 0,4 pct., mens Nasdaq er oppe med 0,8 pct. Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, er steget 0,2 pct.

Aktierne stiger trods geopolitisk uro, da Nordkorea har truet med at forlade fredsforhandlingerne med Sydkorea og USA, og selv om renten i USA fortsætter med at gå op. Tirsdag steg den lange, tiårige rente i USA med 7 basispoint, og onsdag tikker den yderligere op med 1 basispoint til 3,08 pct. På et tidspunkt var renten tirsdag oppe at ramme 3,095 pct., hvilket var det højeste niveau siden 2011.

De stigende renter kom på baggrund af stærke tal fra det amerikanske detailsalg tirsdag, som medførte øget spekulation om tre renteforhøjelser mere i 2018 i USA mod to forhøjelser, som er centralbankens, Federal Reserves, nuværende linje. Og stigende renter er som bekendt en risiko for væksten i økonomien, hvilket aktiemarkedet traditionelt ikke er glad ved.

- Vi mener ikke, at disse specifikke niveauer dikterer en afslutning på ekspansionen; det er blot markederne, der skal blive komfortable med det og indstille sig på et regime med højere renter, siger Michael Hans, investeringschef hos Clarfeld Financial Advisors, til The Wall Street journal.

MACY'S TRÆKKER KOLLEGAER OP

På selskabsfronten er der onsdag fokus på detailsektoren.

Den amerikanske stormagasinkæde Macy's belønnes onsdag med en stigning i aktiekursen på 10,2 pct. til 32,99 dollar, efter selskabet i sit regnskab for første kvartal kunne hæve forventningerne. Og det vil investorerne jo gerne at kvittere for. Samtidig viste regnskabet, at Macy's for andet kvartal i træk kan fremvise salgsvækst.

Koncernen venter, at det gode momentum vil fortsætte, og derfor regner man nu med en indtjening per aktie 3,75 til 3,95 dollar mod tidligere op til 3,75 dollar. Omsætningen endte i første kvartal, der sluttede med udgangen af april, på 5,54 mia dollar, hvilket var en spids højere end de ifølge Bloomberg News ventede 5,43 mia. dollar. Det samlede sammenlignelige salg voksede 4,2 pct. - her var blot 1 pct. ventet.

Den gamle stormagasinkæde forsøger at lokke shopperne tilbage med nye særlige pristilbud. Man har udviklet et Backstage-koncept, som er en shop-i-shoppen med discountpriser. Håbet er, at det kan trække kunderne væk fra internettet og ind i forretningen, og samtidig hjælper det koncernen med at nedbringe dyre og uproduktive lagre. Macy's har ifølge Bloomberg åbnet 20 backstage-forretninger og planlægger at øge det med yderligere 100 i dette regnskabsår.

Detailkollegaerne Target og L Brands trækkes med op og stiger begge 3,1 pct.

Efter markedets lukning kommer Cisco med sit regnskab for tredje kvartal. I spændt forventning handles aktien med et fald onsdag på 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
21/09/18

 
0,00%
 
21/09/18

 
0,18%
 
21/09/18

 
0,00%
 
21/09/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder