USA/T-bond: Renten tabte en del af torsdagens store stigning

Udgivet den 12-07-2019  |  kl. 22:16  |  

Forventninger om en rentenedsættelse på det næste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, var igen fredag med til at styre retningen på det amerikanske obligationsmarked.

Det meste af dagen fastholdt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation torsdagens lukkeniveau, men i løbet af eftermiddagen lokal tid tabte den terræn og sluttede 3 basispoint lavere i 2,11 pct.

Torsdag tog renten ellers et hop på 7 basispoint og lukkede i 2,14 pct. Det er det højeste lukkeniveau i en måned, og samtidig nærmede rentekurven mellem det toårige og tiårige statspapir sig det stejleste niveau i et år.

Før handelsstart fik investorerne nyt om udviklingen i de amerikanske producentpriser for juni, der steg med 0,1 pct. sammenlignet med maj. Økonomer adspurgt af Bloomberg News havde ventet uændrede priser.

På årsbasis var der tale om en stigning på 1,7 pct. mod en ventet stigning på 1,6 pct. ifølge økonomerne.

Ser man på udviklingen eksklusive fødevarer og energi, også kaldet kerneproducentpriserne, var priserne 0,3 pct. højere end i måneden før, mens den årlige stigningstakt var på 2,3 pct.

Der var ventet stigninger på henholdsvis 0,2 pct. og 2,1 pct. i kerneproducentpriserne ifølge Bloomberg News.

Det store tema i markedet var fortsat fredag forventningerne om en rentenedsættelse i forbindelse med det næste rentemøde i Federal Reserve, der afholdes i slutningen af juli.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, skabte bølgeskvulp på de finansielle markeder onsdag, efter at han overfor Kongressen i USA signalerede en rentenedsættelse på det kommende pengepolitiske møde.

I en tale til Kongressen fortalte han, at den amerikanske økonomi fortsat ser solid ud på trods af bekymringerne for den globale vækst, der fortsat lurer på grund af blandt andet handelskrigen.

På et spørgsmål om en rentesænkning i slutningen af måneden, lød svaret fra Powell, at rentekomitéen, FOMC, vil tage alle data om den amerikanske økonomi i betragtning.

Ifølge Bloomberg News ser handlerne en rentenedsættelse som Federal Reserves forsøg på at skabe inflation, og højere inflation kalder på stigende lange renter.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
5,33%
 
18:27:01

 
4,71%
 
17:30:01

 
3,76%
 
17:30:01

 
2,37%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder