USA/T-bond: Renter presses op af stimulus- og vaccinehåb

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 06:32  |  

Investorerne havde de positive briller på tirsdag, da de krydsede fingre for en ny stimuluspakke i USA. Det sendte renten op i den lange ende.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 2 basispoint til nær 0,80 pct. Tirsdag startede renten nær sin dagbund i 0,76 pct. og toppede altså i 0,80 pct.

Det er første gang siden starten af juni, at den tiårige rente har været omkring 0,80 pct.

Onsdag morgen ligger renten på den amerikanske tiårige statsobligation i 0,82 pct., hvilket er 4 basispoint over renten, da obligationsmarkedet lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente faldt marginalt til knap 0,15 pct., hvilket også er niveauet onsdag morgen i Tokyo.

Med udviklingen onsdag morgen er rentekurven stejlet til godt 65 point mod 62 point mandag.

- Vi ser for tiden et opadgående pres på renterne. Selv om det ikke fylder meget i nyhedsbilledet lige denne tirsdag, kommer vi hver dag tættere på en vaccine. Og så er der fokus på stimulusforhandlingerne i USA, forklarer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Stimulus vil pumpe mere luft ind i økonomien, og vi undgår at miste modet. Når vi har en vaccine, så skal vi igen en masse, vi ikke har kunnet længe. Rejse, gå i byen og den slags. Og virksomhederne skal investere mere. Der er et opsparet behov, som vil løfte økonomien. Man vil få et boost ind i økonomien fra en vaccine. Mange dele af den holder sig jo godt, men der er et hjørne med cykliske aktiviteter, som er i venteposition.

I USA er politikerne i tætte forhandlinger om en fjerde hjælpepakke til den coronaramte økonomi, men det begynder at stramme til, hvis det skal nås, og den skal stemmes igennem inden præsidentvalget den 3. november.

Forhandlingerne har dog ramt et dødvande omkring 1800 mia. dollar, der er Det Hvide Hus' seneste forslag, mens Demokraterne kigger efter en aftale på 2200 mia. dollar. Oprindeligt ønskede Demokraterne en hjælpepakke på 3400 mia. dollar, mens Republikanerne talte om 1000 mia. dollar.

I de republikanske rækker er der dog ikke enighed. Senest har præsident Trump tirsdag til tv-stationen Fox News sagt, at han ønsker en lov, som er større end Demokraternes håb, mens den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell taler for en pakke på 500 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder