USA/T-bond: Renterne gik op trods aktiefald mandag

Udgivet den 20-05-2019  |  kl. 22:13  |  

De amerikanske renter gik mandag op. De indledte ellers dagen med at falde sammen med aktierne, men strømmen af penge mod sikker havn aftog ud på eftermiddagen og renterne steg.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 2 basispoint til 2,41 pct. Det var et enkelt basispoint over renteniveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af mandagen vekslede den tiårige rente mellem 2,38 og 2,42 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg samtidig med knap 2 basispunkter til 2,22 pct.

Investorerne startede mandagen med fokus på handelskrigen mellem USA og Kina, hvor den amerikanske sortlistning af kinesiske Huawei i sidste uge nu viser sig at ramme amerikanske selskabsnavne som Google, Qualcomm og Broadcom, der alle er underleverandører til Huawei. Og det sendte investorerne ud af de amerikanske aktier og over i treasuries, de amerikanske statsobligationer.

Udsigterne til et forhandlingsgennembrud, som mange for blot et par uger siden ellers troede lå lige for, ser ud til at fortage sig i horisonten. Donald Trump gentog henover weekenden, at han er "meget glad" for de mange toldmilliarder, som USA's statskasse indkasserer, og avisen People's Daily fremturede fredag med meldingen om, at Kina aldrig vil blive tvunget i knæ af den amerikanske straftold.

Fra amerikansk side beroligede James Bullard, der er chef for Federal Reserves afdeling i St. Louis i en tale i Frankfurt dog med, at handelskrigens effekt ikke vil være så stor i USA. Endnu.

- Jeg mener, at USA er så stor og diversificeret en økonomi, at påvirkningen sammenlignet med størrelsen af hele økonomien vil være relativt lille. For at gøre reel skade på USA, skal det stå på i nogen tid, sagde James Bullard, ifølge Handelsblatt, skrev Reuters.

Samtidig faldt et ledende og meget fulgt mål for inflationsforventningerne i USA, break even-renten på ti års sigt for amerikanske statsobligationer, dog mandag til 1,8242 pct., hvilket er det laveste niveau siden januar, hvor den ramte sin seneste bund i 1,6786 pct.

- De seneste dage har de fornyede handelsspændinger helt sikkert haft en effekt, sagde Jon Hill, rentestrateg hos BMO Capital Markets. Hill pegede samtidig på, at udviklingen lægger pres på USA's centralbank for at fastholde en lempelig rentepolitik.

Den lave inflationsforventning i markedet taler ikke for højere renter foreløbigt.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder