USA/tendens: Vækstbekymringer trækker futures i rødt

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 14:55  |  

Som deres europæiske kolleger tager også de amerikanske aktiehandlere onsdag bestik af nedslående makrotal fra Kina og Tyskland, og der er dermed lagt op tit en negativ åbning af de amerikanske aktiebørser onsdag eftermiddag.

Futures for de tre store toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones peger entydigt nedad med fald på 1,4-1,6 pct.

Tirsdag røg de amerikanske aktier i vejret på nyheden om, at USA vil udskyde flere af de planlagte nye tariffer på kinesiske varer. Det overskyggede de mange usikkerhedsmomenter, som investorerne ellers skal tage stilling til.

Men onsdag morgen viste det kinesiske detailsalg en skuffende udvikling med en stigning på 7,6 pct. på månedsbasis i juli, mens stigningen i industriproduktion begrænsede sig til 4,8 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 8,6 pct. og 6,0 pct. ifølge Bloomberg News.

Og fra Tyskland kom der væksttal for økonomien i andet kvartal, som viste, at målt i forhold til kvartalet før skrumpede den tyske økonomi 0,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald på netop 0,1 pct.

Strateg Stephen Gallo i BMO Capital Markets udtaler til Reuters, at de globale investorer måske ikke opfatter tirsdagens udsættelse af tillægstold som er udtryk for reelt fremskridt i handelskrigen mellem USA og Kina, eller måske er de for optagede af fortsatte tegn på global økonomisk afmatning.

UHELDIGT FOR FINANS

Bekymringerne sender de amerikanske rentesatser ned, og det er uheldigt for de rentefølsomme finansaktier i blandt andet Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Goldman Sachs, Wells Fargo og Morgan Stanley, som falder 1,4-3,5 pct. i formarkedet.

Samtidigt har en gruppe chipproducenter, der umiddelbart havde fordel af udsættelsen af tillægstolden sat gevinsten over styr.

Micron Tecnology, Broadcom og Nvidia taber 2,0-2,8 pct.

Selskabsspecifikt er der lagt i kakkelovnen til den mest negative aktieåbning i ni år for amerikanske Macy's, efter af stormaqasinkæden før handelsstart har offentliggjort et svært skuffende kvartalsregnskab garneret med en nedjustering af forventningerne til hele årets præstationer.

Indtjeningen per aktie er for kvartalet beregnet til 28 cent mod estimerede 46 cent ifølge Factset. I forhold til samme periode sidste år er indtjeningen per aktie faldet 47,2 pct.

Og for hele året ser Macy's nu en indtjening per aktie på 2,85-3,05 dollar per aktie mod et tidligere skøn på 3,05-3,25 dollar.

Mange ulykker har ramt Macy's i andet kvartal. Topchefen, Jeff Gennette nævner blandt andet stigende lagre som følge af lavere salg af beklædning til varmere vejr, mislykket design af kvindesportstøj og accelererende fald i den internationale turisme.

Aktien ligger 14,6 pct. lavere i onsdagens amerikanske formarked, mens branchefællerne Kohl's og Nordstrom falder henholdsvis 5,3 pct. og 4,7 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder