Valuta: Dollar holder fast mod euro

Udgivet den 11-08-2020  |  kl. 06:58  |  

Det amerikanske dollar holder fortsat fast i noget af den spæde uges vundne terræn over for euro, efter at markedsdeltagerne holder fast i håbet om, at Demokraterne og Republikanerne kan blive enige om en ny coronahjælpepakke.

Efter de forgangne uges ubønhørlige svækkelser af dollar, ser det nu ud til, at dollar for anden dag i streg kan styrke sig en smule.

Tirsdag morgen klokken 06.15 bliver euro handlet i 1,1750 dollar mod 1,1795 dollar per euro mandag morgen.

Der er dog sket en lille svækkelse af dollar over natten, idet euro blev handlet i 1,1742 dollar mandag eftermiddag.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev lørdag et dekret, der sikrer et minimum af understøttelse, som ellers ville være forsvundet, når den nuværende ordning udløber.

Det har nemlig indtil videre ikke været muligt for Republikanerne og Demokraterne at nå til enighed i forhandlingerne i Kongressen.

- Dollars svækkelse ser ud til at være stoppet for nuværende. Selv om forhandlingerne om hjælpepakker er fastlåst, undgår vi i det mindste et totalt stop for den forhøjede arbejdsløshedsunderstøttelse, lyder det fra Minori Uchida, chef valutaanalytiker hos MUFG Bank, til Reuters.

At dollar igen har fundet sine ben, kan dog ikke udelukkende skyldes Trumps dekret. Det vurderer Takafumi Yamawaki, valutaanalytiker hos JPMorgan.

- I forhold til markedskonsensus om en hjælpepakke til en værdi af 1000 mia. til 1500 mia., så er den økonomiske effekt af de nye tiltag tydeligevis mindre, siger han til Reuters.

- Ser man på markedsreaktionerne, virker det til, at investorerne tror på, at der vil lande en aftale på et tidspunkt, fortsætter han.

Dollar ligger tirsdag morgen i 106,05 yen per dollar mod 106,18 yen mandag eftermiddag.

Pund koster 1,3090 dollar mod 1,3026 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder