Valuta: Euro styrkes for tredje dag i træk

Udgivet den 14-05-2018  |  kl. 13:03  |  

Euro fortsætter med at blive styrket mod dollar for tredje dag i træk. En svag dollar giver kræfter til styrkelsen, der sker trods lurende nervøsitet for udviklingen i Italien.

Euro koster mandag middag 1,1979 dollar mod 1,1940 dollar fredag eftermiddag og 1,1855 dollar onsdag inden Kristi himmelfartsdag.

Dollar koster på samme tid 109,55 yen mandag morgen mod 109,10 yen fredag eftermiddag og 109,70 yen onsdag før de danske feriedage.

I Italien har ledere af Ligaen og det italienske protestparti Femstjernebevægelsen informeret landets præsident om, at de er klar til at fremsætte et regeringsprogram og udpege en fælles kandidat til premierministerposten.

Det rapporterer flere italienske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Leder af Ligaen Matteo Salvini udtaler i en erklæring søndag, at han sammen med lederen af Femstjernebevægelsen, Luigi Di Maio, er i færd med at "skrive historie".

Begge partier et EU-skeptikere, men endnu er det ikke begyndt at bekymre valutahandlerne.

- Italiensk politik er endnu ikke en faktor i eurozonen, siger Manuel Oliveri, der valutastrateg hos Crédit Agricole i London til Reuters og tilføjer, at han ikke ser det som en markant trussel mod euros styrkelse og vurderer heller ikke at handlerne positionere sig til det endnu.

Valutastrategen venter endvidere at inflationen i eurozonen vil stige og at det vil holde Den Europæiske Centralbanks planer om at stoppe de pengepolitiske stimuli på sporet.

SVENSK KRONE STYRKET

I vores naboland Sverige har den svenske kone oplevet en kraftig styrkelse de seneste dage. Handelsbanken er blandt flere markedsdeltagere, der vurderer, at det er en reaktion på et stort fald tidligere på måneden.

Der skal mandag 0,7239 dansk krone til at købe en svensk. I begyndelsen af maj var den under 0,70 dansk krone.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder