Valuta: Negative effekter af stærk dollar anerkendes fra officielt hold

Udgivet den 18-04-2024  |  kl. 06:22  |  

Amerikanske dollar følger slavisk de amerikanske statsobligationsrenter, og torsdag morgen betyder det en svækket dollar efter et mindre rentefald siden onsdag eftermiddag.

Men den relative styrke af den amerikanske valuta er intakt, efter at en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fordamper i horisonten, mens de negative effekter på asiatiske valutaer nu anerkendes fra officielt amerikansk hold.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag morgen i 105,88 mod 106,24 onsdag ved 17-tiden.

Kommentarer fra Federal Reserves topfolk har cementeret forventningen om, at de restriktive monetære forhold vil fortsætte et godt stykke tid endnu.

Federal Reserve-guvernør Michelle Bowman sagde onsdag, at fremskridtene med at bremse den amerikanske inflation måske er gået i stå, og at det fortsat er et åbent spørgsmål, om renterne er høje nok til at sikre, at inflationen vender tilbage til centralbankens 2 pct. inflationsmål.

- Efter vores mening vil det kræve en række lavere forbrugerprisaflæsninger for FOMC at sænke renten i september, siger seniorøkonom Kristina Clifton fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

FOMC er den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, hvor Michelle Bowman er permanent medlem med stemmeret.

Dollar er styrket markant i de seneste uger, i takt med at renterne er skubbet op af solide amerikanske økonomiske data og ikke mindst vedvarende inflationsindikationer, der har spoleret forventningerne om rentereduktioner på kort sigt.

Styrkelse af den amerikanske valuta har kastet en skygge på tværs af de finansielle markeder og holder japanske yen i en skruestik, som end ikke skingre advarsler om intervention fra officielt hold kan vriste den ud af.

Også andre valutaer i vækstmarkedsøkonomier er under pres fra den stærke dollar og senest har den amerikanske finansminister, Janet Yellen, taget bekymringerne over kraftige fald i valutakurserne i både Japan og Sydkorea til efterretning i en fælles erklæring efter et trilateralt finansmøde mellem Yellen og hendes japanske og sydkoreanske kolleger, Japans finansminister Shunichi Suzuki og den koreanske finansminister Choi Sang-mok.

Parterne vil "fortsætte med at rådføre sig tæt om udviklingen på valutamarkedet i overensstemmelse med vores eksisterende G-20-forpligtelser, samtidig med at vi anerkender Japans og Sydkoreas alvorlige bekymring over den seneste kraftige depreciering af den japanske yen og den koreanske won".

Når markedsdeltagerne læser mellem linjerne, antyder meldingen, at USA vil tolerere indgreb i markedet.

- USA har effektivt givet et positivt nik til intervention. Det øger spekulationerne om, at en koordineret intervention er en mulighed, siger strateg Keiichi Iguchi fra Resona Holdings i Tokyo.

Markedsdeltagere har de sidste dage hævet overliggeren for eventuelle indgreb fra de japanske myndigheder til støtte for yen, og nu peges der på 155 yen per dollar niveauet, hvor der tidligere var fokus på 152 yen per dollar, der var det seneste interventionsniveau.

- Faldet i dollar/yen fra knap 155 natten over kan være den slags opmuntring, som de japanske valutamyndigheder leder efter, for at genoptage den verbale støtte til yen, siger analytiker Tony Sycamore fra IG Asia i Singapore til Reuters.

Japan intervenerede sidst på valutamarkedet i 2022 og brugte anslået 60 mia. dollar på at forsvare den japanske valuta.

Dollar koster 154,07 yen torsdag morgen mod 154,65 yen per dollar onsdag klokken 17.

Euro koster torsdag morgen 1,0675 dollar mod 1,0636 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden og pund sterling koster samtidig 1,2463 dollar torsdag morgen mod 1,2450 dollar onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder

17:47 Europa/lukning: Italiensk lastbilproducent tog fronten med tocifret plus
17:44 Europa/lukning: Italiensk lastbilproducent tog fronten med tocifret plus
17:24 Danske Bank rammer højeste niveau i næsten syv år oven på regnskab med gaveregn til ejerne
17:07 Fredagens aktier: Danske Bank i stor optur mens Rockwool blev sendt retur
17:01 Fredagens obligationer: Jobtal og inflationsforventninger fra USA gav let stigende rente
15:42 USA/åbning: Amerikansk jobrapport inden for skiven giver let grøn handelsstart
14:45 Renter stiger, euro svækkes og aktier går yderligere et nøk højere efter jobtal
14:37 Amerikansk jobrapport viser afkøling i januar - men justering skaber andet billede
14:34 USA: Beskæftigelsesrapport viser langt færre nye job
13:53 USA/tendens: Let grøn stemning før vigtige amerikanske jobtal
13:00 Europa/aktier: Italiensk lastbilproducent tager fronten mens marked afventer jobrapport
12:22 Danske Bank tordner frem med rekordresultat men venter mindre opbremsning i 2025
11:57 Obligationer/middag: Jobtal fra USA kan rykke ved stillestående rente
11:42 Aktier/middag: Danske Bank skyder i vejret mens marked venter på Powell
09:58 Råvarer: Oliepriserne er på vej mod tredje ugentlige fald i træk
09:30 Mærsk får hævet anbefalingen af Jyske Bank efter regnskab
09:23 Aktier/åbning: Danske Bank i vejret efter stærkt regnskab i splittet C25
09:04 Obligationer/åbning: Rolig rentestart før jobtal fra USA
08:57 Mærsk får sænket anbefaling til "sælg" af DNB efter regnskab
08:51 Analytiker om Danske Bank: Rekordafslutning på 2024 og bedre end ventet prognose