Valuta: Ultralav aktivitet med fokus på amerikanske forbrugerpriser

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Investorerne afholder sig fra enhver form for aktivitet på valutamarkedet onsdag morgen.

Markedet er gået i baglås, efter at kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, i den halvårlige redegørelse over for Senatets bankkomité slog en blød tone an.

Dermed er den kommende udvikling alene hægtet op på de amerikanske forbrugerpriser, der offentliggøres torsdag.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen ved 5-tiden i 105,15 mod 105,12 tirsdag.

Federal Reserve-chef Jerome Powell slog en forsigtig tone an på tirsdagens høring over for Senatets bankkomité, og kort opsummeret var budskabet, at Federal Reserve hverken må gøre for meget eller for lidt for hurtigt eller for langsomt.

Han bemærkede, at arbejdsmarked er ved at køle lidt af og vurderede, at centralbanken nu "står over for tosidede risici" og ikke længere alene kan fokusere på inflationen.

Alligevel var der ingen indikationer om, hvor hurtigt rentenedsættelser vil materialisere sig, men at en rentenedsættelse ikke er passende, før Federal Reserve får "større tillid" til, at inflationen er på vej mod 2 pct. inflationsmålet.

- Powell var omhyggelig med ikke på forhånd at forpligte sig til noget som helst, der let kan blive slået af banen af datastrømmen, siger økonom Taylor Nugent fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

I øjeblikket er den fremherskende vurdering, at en rentenedsættelse vil komme i september, idet futures indikerer sandsynlighed for en reduktion på 25 pct.point i september på 73 pct.

- Selv når markederne ser frem til september som den sandsynlige startdato, er det svært at finde frem til en større sandsynlighed, da der er tre forbrugerpris-offentliggørelser og to arbejdsmarkedsrapporter, som let kan forsinke tingene, i mellemtiden, siger Taylor Nugent.

Onsdag står Jerome Powell til at gentage tirsdagens kommentarer foran finansudvalget i Repræsentanternes Hus, mens de amerikansk forbrugerpriser offentliggøres torsdag.

Euro koster onsdag morgen 1,0816 dollar mod 1,0816 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2788 dollar mod 1,2797 dollar tirsdag.

Dollar ligger samtidig i 161,54 yen mod 161,36 yen tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder