Vestas: Tysk rival skuffer med salget i første kvartal

Udgivet den 14-05-2019  |  kl. 07:19  |  
Vestas

Den tyske vindmølleproducent Nordex, der konkurrerer med blandt andet danske Vestas, skuffede med sin omsætning i første kvartal.

Her solgte Nordex for 398,9 mio. euro, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en omsætning på 431,3 mio. euro.

I midten af april annoncerede Nordex ellers, at selskabet fik ordrer med en samlet kapacitet på over 1 gigawatt (GW) i løbet af årets første tre måneder.

Samlet satte den tyske vindmølleproducent underskifter på kontrakter med en kapacitet på 1035 megawatt (MW) fordelt på 13 forskellige lande.

Europa stod for 41 pct. af den samlede ordrevolumen i første kvartal, mens Latinamerika stod for 44 pct., og Australien - samt resten af verden - stod for 15 pct.

Ordrerne dækker noget af omsætningsbasen for fremtiden, men i første kvartal installerede Nordex blot 84 møller i ni forskellige lande med en samlet kapacitet på 260,9 MW.

For hele 2019 fastholder Nordex sine forventninger om en omsætning på 3,2-3,5 mia. euro og en driftsmargin (EBITDA) på mellem 3 og 5 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder