WSA/CEO: Stadig positive udsigter trods blødt marked lige nu

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 09:58  |  
Arkiv: Foto

Høreapparatmarkedet er aktuelt under pres fra den høje inflation og vigende forbrugertillid, og samtidig betyder et højt sammenligningsgrundlag på det franske marked, at udsigten der er vanskelig lige nu for blandt andet fusionsselskabet WS Audiology.

Selskabet har på den baggrund i sit årsregnskab for 2021/22 mandag morgen spillet ud med en forsigtig prognose om en lav encifret organisk vækst i 2022/23, men på lidt længere sigt er udsigterne for markedet stadig rigtig positive.

Sådan lyder det fra Eric Bernard, der er administrerende direktør for selskabet.

- Når vi ser på markedet nu, så venter vi en vis blødhed i fjerde kvartal af kalenderåret, hvilket er vores første kvartal. Men det franske marked vil normalisere sig over tid, og på mellemlang og lang sigt er udsigterne for det samlede marked positive, siger Eric Bernard til MarketWire.

Han peger på, at flere ting også allerede er begyndt at vende. Det gælder blandt andet de ekstra omkostninger til fragt og komponenter, som har præget markedet i store dele af det seneste år.

Og selv om inflationen fortsat vil skabe pres på markedet i den kommende periode, vil den del i hvert fald begynde at hjælpe på indtjeningsmarginerne, lyder budskabet.

- Vi er stadig meget positive omkring potentialet på mellemlang og lang sigt. I seneste finansår var der meget pres på forsyningskæderne og fra inflation i omkostningerne. Vi venter nu mindre pres på forsyningsdelen, mens inflationen dog nok vil fortsætte i noget tid, siger Eric Bernard.

Den del kan også aflæses i WS Audiologys forventning om en stigning i den rapporterede EBITDA-margin på 1-2 pct.point i regnskabsåret 2022/23.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯