AKTIER: Positiv åbning - men også for Pandora og Vestas?

Udgivet den 27-05-2011  |  kl. 08:27  |  

De europæiske aktier ligger til at åbne højere fredag. Futures peger op med 0,8-1 pct. S&P Future i USA peger op med 0,17 pct.  

Bemærk at det er lang weekend i både USA og England. Begge steder er markederne lukket mandag.

Fokus vil formentlig stadig være på Pandora og Vestas, der er ugens tabere i Danmark med fald på næsten 12 pct. Spørgsmålet er hvor bunden for de to aktier ligger.

De amerikanske smykkeaktier Tiffany og Signet Jewelers steg i går 8,6 pct. og 5,1 pct. på gode regnskaber uden at det smittede af på Pandora.  

Og Selv om der har været en række negative historier om Vestas de seneste dage er ordrerne begyndt at tikke ind hurtigere.

Vestas meddeler her til morgen, at de har indgået en fast og ubetinget ordre på 73 stk. V90-3.0 MW-vindmøller fra Terra-Gen Power, LLC, USA.

Kontrakten omfatter levering og idriftsættelse af møllerne samt en femårig service- og vedligeholdelsesaftale på i alt 300 MW (inkl. serviceaftale på 81 MW solgt i 2010). Levering planlægges til efteråret 2011, og anlægget forventes idriftsat ultimo 2011.

 

Den ukrainske milliardær Igor Kolomoysky er i færd med at løfte det kriseramte Cimber Sterling op som en anden fugl Phønix af asken. Det skriver dagbladet Børsen.Der er i øjeblikket intense forhandlinger mellem rigmandens svenske brohoved, luftfartsselskabet Skyways, og Cimber Sterling erfarer avisen.

- Vi går efter at skabe et stærkt nordeuropæisk luftfartsselskab under navnet Skyways, og vi vil absolut gerne være til stede i Danmark, Norge og Sverige, hvor det vil være nærliggende at starte, siger Lars Åke Bertilsson, der er adm. direktør i Skyways til avisen.

Investorerne sendte torsdag det amerikanske aktiemarked i plus, og trodsede dermed eftermiddagens svage jobtal. Teknologi og forbruger relaterede aktier lagde sig i front med de største stigninger.

Dow Jones lukkede 0,07 pct. højere i 12.402 mens Nasdaq lukkede 0,78 pct. højere i 2.782 og S&P 500 satte sig 0,40 pct. højere i 1.325

I Japan falder det toneangivende Nikkei 225 indeks med 0,32 pct. I Hong Kong stiger Hang Seng indekset med 0,99 pct.

 

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder