Venstre: SF øger fremmedhadet

Udgivet den 11-11-1997  |  kl. 10:10  |  

Løbenhavn--11. november--NetPosten--Få dage før kommunalvalget spiller SF ud med et udlændingepolitisk oplæg, der går ud på at særbehandle udlændinge på arbejdsmarkedet samt tvinge kommunerne til at bygge boliger til flygtninge og ansætte udenlandske statsborgere som tjenestemænd. Det er en farlig vej, der stærkt må advares imod, siger Venstres retspolitiske ordfører, Birthe Rønn Hornbech.

- Udover at være i strid med grundloven, vil en sådan politik helt sikkert skabe fremmedhad og give Dansk Folkeparti yderligere vind i sejlene. Jeg håber ikke, at indenrigsminister Thorkild Simonsen (S) hopper på den limpind.

- Kendsgerningerne er, at hverken SF eller Socialdemokratiet hidtil har villet forholde sig til den kendsgerning, at Danmark overhovedet ikke kan styre tilstrømningen af udlændinge til Danmark.

- En politik, der giver Danmark mulighed for selv at bestemme, hvem vi vil modtage, er den afgørende forudsætning for den folkelige opbakning til flygtningene og dermed til et vellykket integrationsforløb.

-Venstre indbød i sidste uge alle partier til en overordnet udlændingedebat i Folketinget. Desværre har hverken CD eller Socialdemokratiet ønsket at deltage i en sådan debat.

-Flertallet i Folketinget foretrækker at føre strudsepolitik, mens problemerne vokser, siger Birthe Rønn Hornbech.

Udgivet af: NPinvestordk