Tirsdagens avisuddrag med Hempel, Vestjysk Bank og USA-aftale
BØRSEN
HEMPELS COMEBACKPLAN I SYDKOREA
Den store skibsmalingsvirksomhed Hempel vil tage kampen op indenfor marine i en erkendelse af, at Hempel har begået fejl, og at konkurrenterne har været bedre til at tackle kriseårene indenfor shipping. Et nyt højteknologisk produktsortiment skal sikre generobringen af tabte markedsandele. Hempel har desuden, som modsvar på kriseårene, positioneret sig indenfor hus- og industrimaling gennem opkøb, og virksomhedens omsætning lå på 9,2 mia. kr. i både 2012 og 2013. (Forside og side 6-7)
VESTJYSK BANK STÆRKT PÅVIRKET AF MÆLKEPRISERNE
Mælkeproducenterne kan se frem til en markant lavere pris, og det påvirker den pressede bank, som har over 17 pct. af sine forretninger indenfor landbrugsområdet. Staten ejer over 80 pct. af banken, som pga. landbrugsforretningen ligger i den svage ende af banksektoren. (Side 8)
USA-AFTALE VIL GIVE GEVINST FOR DANSKE VIRKSOMHEDER
Ifølge Lars Thuesen, som er direktør for Eksportrådet og strategi i Udenrigsministeriet, vil danske topvirksomheder såsom Novo Nordisk, A.P. Møller - Mærsk, Lundbeck og Vestas få mest ud af en frihandelsaftale mellem EU og USA. Over en tredjedel af dansk eksport til USA er lægemidler samt medicinsk udstyr og også maskiner indenfor vedvarende energi er en stor eksportkilde. (Side 18-19)
BERLINGSKE BUSINESS
KNAP SÅ GRØNNE OG LYSE TIDER FOR GRØNLAND
Tilbagegang i fiskeriet, faldende byggeri, dalende turisme og nedgang i råstofaktiviteten sætter sammen med en øget ledighed og fraflytning den grønlandske økonomi under pres. Professor og formand for Økonomisk Råd for Grønland, Torben M. Andersen, mener, at udsigterne for Grønland er dystre. Danmark betaler 3,6 mia. kr. i bloktilskud til Grønland. (Side 3)
TOPLEDERE MINDSKER OPTIMISMEN
En rundspørge til Berlingskes toplederpanel viser, at toplederne er blevet mindre positive efter en periode med voksende optimisme. Forventningerne til omsætning, overskud, nye ordrer og medarbejderantal er faldende. Desuden svarer 41 pct. af toplederne, at det vil være positivt, hvis der kom en blå regering til magten, men næsten halvdelen af toplederne afviser, at et eventuelt regeringsskifte vil have betydning for deres virksomhed. (Forside og side 4-5)
FORSIKRINGSSELSKABER ØNSKER BILSLADREHANKE
En lille boks installeret i bilen kan monitorere bilens placering og fart. Forsikringsselskaberne begrunder idéen med ønsket om færre skader og afviser, at der er tale om overvågning. Cirka 7.000 Alka-kunder kører rundt med boksen, og de belønnes for sikker kørsel. Desuden er der færre uheld hos kunderne med den installerede boks. Flere andre store selskaber ser potentiale i boksene, og Tryg er i gang med et pilotprojekt i Norge. (Side 6)
EMIRATES HAR STORE SKANDINAVISKE EKSPANSIONSPLANER
Trods hård konkurrence har det mellemøstlige flyselskab, Emirates, positioneret sig selv på det skandinaviske marked, hvilket tvinger SAS og alle andre til at være obs på omkostningerne. Selskabet har i løbet af de seneste tre år åbnet daglige ruter fra København, Stockholm samt Oslo til Dubai, og virksomheden har også udvidet på fragtsiden. Vækstambitionerne hos Emirates er høje - målet er at vokse med 17 pct. årligt. (Side 12-13)
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI
TAVSHED BLANDT VIRKSOMHEDERNE OM HACKERANGREB
Virksomheder ramt af hackerangreb nærer betænkeligheder ved at melde hackerangreb til myndighederne, som derved har svært ved at danne sig et overblik over problemets omfang samt beskytte nationens og virksomhedernes interesser. Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti er åbne overfor muligheden for en oplysningspligt. Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) foretrækker indførsel af fælles EU-regler. (Forside og side 4-5)
BOOZT REGNER MED SNARLIG BØRSNOTERING
Siden 2011 har online-virksomheden Boozt lavet en god forretning ud af de stigende tal indenfor salg af tøj. Ecco og Sunstone Capital er storaktionærer i virksomheden, og til næste år forventes en omsætning på cirka 1 mia. kr. Det kapitalstærke bagland og den store vækst bevirker, at Boozt satser på et ejerskifte i 2016, som nok udmønter sig i en børsnotering (Forside og side 8-9)
DANSKE BANK SPÅR VIND I SEJLENE FOR SHIPPINGSEKTOREN
Danske Bank, som har udlån af betydelig størrelse til internationale rederier, mener, at nedturen for shippingbranchen er ved at nå sin ende. I en ny kreditanalyse, som banken har foretaget af samtlige erhvervssektorer, får shippingindustrien, som en af to industrier, prædikatet "i bedring". (Side 7)
/ritzau/FINANS
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1185
- næste ›