Ørsted/CFO: Gevinst for attraktivt frasalg går til investeringsråderum

Udgivet den 19-09-2018  |  kl. 10:13  |  
Arkiv: Foto

Frasalget af halvdelen af den store britiske havvindmøllepark Hornsea 1 sikrer den danske energikoncern Ørsted et klækkeligt milliardbeløb, og i første omgang ryger gevinsten fra salget i selskabets samlede investeringspulje.

Sådan lyder det fra Ørsteds finansdirektør, Marianne Wiinholt, efter at Ørsted sent tirsdag offentliggjorde, at selskabet har indgået en aftale med Global Infrastructure Partners, der køber halvdelen af projektet for omkring 37,5 mia. kr.

- Det går til vores investeringsråderum. Vi skal investere rigtig mange penge i Taiwan, vi investerer fortsat i Storbritannien, hvor vi har både Hornsea 1 og Hornsea 2, og så deltager vi i flere auktioner i USA i den næste periode. De her penge kommer til at gå til yderligere investeringer hovedsageligt i havvind, siger hun til Ritzau Finans.

Til spørgsmålet om, hvorvidt hele gevinsten fra frasalget skal bruges på investeringer, henviser hun til Ørsteds kommende kapitalmarkedsdag, der afholdes den 28. november.

- Der vil vi komme med en mere klar guidance for, hvad vi skal bruge vores investeringer og finansielle råderum til. Der er ingen tvivl om, at vi har meget "cash" lige nu, og derfor skal vi give mere guidance for, hvad vi skal bruge vores penge til. Det kommer vi til at gøre der, siger Marianne Wiinholt.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder