Aktier/middag: Mærsk til top på ventet godt Q3 - ISS presses af corona

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 11:42  |  
Pandora

Selv om det er småt med nyheder på det danske aktiemarked fredag, så er der alligevel et stykke mellem den bedst præsterende aktie og den dårligste fredag middag. Mens Mærsk-aktierne lægger pænt fra land, så presses ISS til bunds.

Samlet set stiger C25-indekset med 0,4 pct. til 1471,3, hvor A-og B-aktierne i A.P. Møller-Mærsk stiger med 2,5 pct. til henholdsvis 9030 kr. og 9744 kr., mens ISS falder med 1 pct. til 78,42 kr.

- Mærsk fik gode tal fra den japanske konkurrent Nippon i går. Og det er med til at bygge forventningen om en opjustering i forbindelse med regnskabet for Q3 kommer - eller før. Det er i hvert fald det, vi venter, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Raterne har ligget pænt i et stykke tid nu, og samtidig er der fortsat en lav bunkerpris. Så selv om kineserne har været fremme og påpege, at raterne er lidt for lukrative lige nu - især mellem USA og Asien - så er Mærsk i gang med et rigtigt godt tredje kvartal, siger senioraktierådgiveren.

SMÆK TIL ISS

Det har været en ringe uge for ISS, hvor aktien fredag middag er ved at køre et fald i løbet af ugen på 13,5 pct. hjem. Ifølge Martin Munk er det corona, der endnu en gang rammer servicekoncernen.

- Vi så det sidste gang, da corona for alvor ramte med nedlukninger på skoler, universiteter og andre steder, hvor ISS er. Og det stigende smittetryk bekymrer lige nu. Samtidig er shortbasen i løbet af relativ kort tid steget til 6 pct. fra 3 pct. Og det giver et pres på aktien, siger Martin Munk.

VESTAS I STÆRKT KVARTAL

Fredag middag er der tikket en græsk ordre ind til Vestas. Aktien falder med 1,3 pct. til 945 kr. men er steget i år med over 40 pct.

- Vestas har haft et godt tredje kvartal - men vi venter ikke så stærk en finish som sidste år, siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

OPMÆRKSOMHED TIL PANDORA OG PARKEN

Smykkeselskabet Pandora får fredag lidt medvind i forlængelse en justering af kursmålet hos Goldman Sachs til 359 kr. fra 230 kr.

Pandora omtales i øvrigt i fredagens udgave af dagbladet Børsen, hvor det konstateres, at "hverken coronakrise, butikslukninger eller faldende forbrug synes at stoppe smykkeselskabet Pandora, hvor koncernchef Alexander Lacik har genvundet investorernes tillid."

Prisen på aktien er steget små 60 pct. i 2020, og Pandora er det selskab, der i år har klaret sig bedst blandt de danske eliteaktier, skriver Børsen. Fredag stiger aktien 0,3 pct. til 457,20 kr.

Blandt sidepapirerne kan Parken nyde godt af, at FC København torsdag aften gik videre fra tredje runde i Europa League-kvalifikationen.

FCK vandt 3-0 hjemme over Piast Gliwice og er dermed klar til en afgørende kamp om at komme i gruppespillet i Europa League.

FCK skal på torsdag møde kroatiske HNK Rijeka i den afgørende playoff-runde om at komme i gruppespillet. Parken-aktien stiger 4,6 pct. til 73,20 kr. fredag middag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder