Aktier/tendens: US-futures og EU-uenighed trækker hver sin vej

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 08:24  |  
Arkiv: Foto

Der er igen lagt op til forsigtige stigninger på det danske aktiemarked onsdag, hvor medicoselskabet Ambu igen er i fokus oven på gårsdagens massive kursstigning.

Påvirkningen fra udlandet er overvejende positiv onsdag morgen. De store amerikanske aktieindeks lukkede godt nok med mindre fald tirsdag efter dyk i den allersidste halve time, men onsdag morgen er de store indeksfutures til gengæld i stigende grad positive, idet alle tre ligger med plusser på over 1 pct.

Det har trukket ellers småsure asiatiske aktieinvestorer op til overfladen, og i Tokyo står markedet til at lukke med en stigning på næsten 2 pct.

Til gengæld har den tyske DAX-future svunget en del frem og tilbage, men er senest droppet til et minus på 1,2 pct. efter meldinger om, at eurozonens finansministre ikke kan enes om et modtræk til imødegåelse af coronavirus-effekten.

KUN MINDRE SPECIFIKKE NYHEDER

Ambu kom sent mandag med en opjustering af forventningerne, og i et coronaramt aktiemarked var det noget, investorerne syntes særdeles godt om. Interessen kan fortsætte onsdag, da aktien nu er steget knap 80 pct. siden nytår år og dermed er en af de bedste papirer på det danske børsmarked i øjeblikket. Kun to First North-aktier er steget mere.

Ambu lukkede med et plus på 8,7 pct. tirsdag i 200 kr.

Vindmøllekoncernen Vestas var også blandt tirsdagens bedst præsterende med en stigning på 5,7 pct. efter offentliggørelse af foreløbige tal for første kvartal, der indikerer, at kvartalet har været som ventet.

Onsdag handler aktien uden udbytte på 7,93 kr. Den lukkede i 593,80 kr. tirsdag.

Ingeniørkoncernen FLSmidth har fået kursmålet sænket til 205 kr. fra 215 kr. af den amerikanske storbank JPMorgan Chase.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "overvægt", og det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 27 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag i 161,85 kr. der blev opnået efter en stigning på 4 pct.

Danske Bank har fået sænket kursmålet med 20 pct. til 90 kr. fra 113 kr. af Deutsche Bank, der gentager anbefalingen "hold". Det nye kursmål indikerer dog stadig et potentiale på 19 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag.

Danske Bank steg 3,5 pct. tirsdag til 75,92 kr.

Kollegaen Nordea steg ligeledes 3,5 pct., men er blevet sænket til "hold" fra "køb" af Deutsche Bank. Kursmålet er desuden blevet sænket med 28 pct. til 6,10 euro fra 8,50 euro - eller fra cirka 63,50 kr. til omtrent 45,50 kr.

Til gengæld har den italienske investeringsbank Mediobanca hævet anbefalingen til "neutral" fra "underperform".

Nordeas lukkekurs tirsdag lød på 38,68 kr., og det nye kursmål indikerer således et potentiale på knap 18 pct.

A.P. Møller-Mærsks kreditvurdering er ifølge Dagbladet Børsen i farezonen. Det er analytikere fra Danske Bank, der ser overhængende fare for, at shippingkoncernens kreditvurdering nedgraderes til "junk-status".

Mærsk B-aktien steg tirsdag 5 pct. til 3374 kr.

Ringkjøbing Landbobank har fået anbefalingen løftet til "hold" fra "sælg" af ABG Sundal Collier. I samme ombæring er kursmålet sænket til 385 kr. fra 420 kr.

Ringkjøbing Landbobank sluttede tirsdag i 371 kr. efter en stigning på 1,0 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder