Ambu/fmd: Har fundet meget stærk profil til vores næste vækstrejse

Udgivet den 10-05-2019  |  kl. 11:06  |  
Arkiv: Foto

Med ansættelsen af amerikaneren Juan-José Gonzalez som ny topchef har Ambu fået sig en kaptajn med stor international erfaring til at tage selskabet på sin næste vækstrejse.

Det er meldingen fra Ambus bestyrelsesformand, Jens Bager, efter at selskabet fredag som lynet fra en klar himmel varslede et direktørskifte fra på onsdag.

Det sker på trods af, at selskabets topchef gennem de seneste ti år, Lars Marcher, har præsenteret rekordregnskab på rekordregnskab.

- Lars Marcher har taget Ambu på en fantastisk vækstrejse, og det kan vi kun anerkende og sige ham stor tak for. Så når vi vælger et direktørskifte på nuværende tidspunkt, så er det, fordi Ambu står foran en ny stor vækstrejse, siger Jens Bager til Ritzau Finans.

Juan-José Gonzalez kommer fra amerikanske Johnson & Johnson, der er en sand kæmpe inden for sundhedspleje og lægemidler.

Senest har han været direktør for datterselskabet Depuy Synthes, der sælger ortopædiske og neurokirurgiske produkter for omkring 33 mia. kr. om året.

- Vi mener, at vi i Juan-José Gonzalez har fundet en meget stærk og erfaren kompetent profil i forhold til den store vækstrejse, vi står over for nu, ikke mindst i USA.

- Vi har fundet en profil som, jeg og bestyrelsen mener, kan tage Ambu det næste store skridt fremefter, siger Jens Bager.

Ritzau Finans: Hvornår besluttede bestyrelsen, at det var det rigtige?

- Det beslutter bestyrelsen det øjeblik, at man sætter underskrift på kontrakten med Juan-José Gonzalez, og det gjorde vi her til morgen.

Ritzau Finans: Jo men, I har vel ikke fundet ham natten over?

- Sådan en proces foregår internt i bestyrelsen. Det kan jeg ikke kommentere på.

Ritzau Finans: Hvornår fik Lars Marcher besked?

- Jeg har talt med Lars her til morgen.

Ritzau Finans: Så det er en fyring?

- Det er en fratrædelse, og det sker som konsekvens af, at vi finder en ny direktør. Og igen kan jeg kun udtrykke stor anerkendelse og tak for den indsats som Lars har gjort for Ambu. Men vi står nu med en meget spændende og dygtig profil, som vil tage Ambu næste store skridt i sin vækstrejse, siger Jens Bager.

Ritzau Finans: På aktiemarkedet skaber beslutningen usikkerhed. Er det ikke at gamble, når I forudser, at Juan-José Gonzalez kan gøre det bedre end Lars Marcher?

- I alle virksomheder sker der direktørskifter. Det er så sket i Ambu nu. Uanset hvornår det sker, så er det klart, at det altid afføder en reaktion, siger Jens Bager.

På aktiemarkedet falder Ambu-aktien med næsten 15 pct. til lige over 150 kr. Siden Lars Marcher tiltrådte har virksomheden næsten tredoblet omsætningen til omkring 2,6 mia. kr. sidste år. Samtidig tegner fremtiden lys, da Ambu i de kommende år ventes at vokse hastigt inden for udstyr til kikkertundersøgelser. Alene i år ventes en organisk vækst på 14 pct.

- Jeg vil skyde på, at mange har haft stor tillid til Lars Marcher og hans vision for Ambu. Så det er en reaktion, som kommer på baggrund af, at der er tale om en stor overraskelse, siger børsmægler i ABG Sundal Collier Daniel Fabricius om kursfaldet.

Lars Marchers fratrædelse koster Ambu 38 mio. kr. Den nye direktørs lønpakke ønsker Jens Bager ikke at kommentere. Det gælder også spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for mere international erfaring i bestyrelsen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder