Antallet af lønmodtagere er rekordhøjt

Udgivet den 23-09-2019  |  kl. 08:34  |  

Der kom 3900 flere personer i beskæftigelse i juli. Det viser tal fra Danmarks Statistik. I alt var der 2,79 millioner personer i job i juli.

Dermed er kurven igen vendt. Siden 2013 har antallet af lønmodtagere på det danske arbejdsmarked været stigende, men i maj og juni stod udviklingen stort set stille.

Aldrig før har der været så mange i beskæftigelse i Danmark.

- Stigningen i juli er på mange måder tilfredsstillende ovenpå to sløje måneder, hvor beskæftigelsen har stået i stampe, siger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en skriftlig kommentar.

- Set over et bredere spektrum af hårde nøgletal er dansk økonomi kommet rigtig godt i gang med tredje kvartal, hvor vi ser i industriproduktionen samt eksporten stige og altså nu akkompagneret med tal fra arbejdsmarkedet, som viser fortsat fremgang, siger han.

Hos Danske Bank forventer cheføkonom Las Olsen, at væksten i Danmark kommer til at aftage i lighed med situationen i andre lande.

- Der bliver stadig skabt job, og det er rimeligt bredt fordelt på de forskellige brancher. Men det ser stadig ud til, at opsvinget er gået ned i gear, når man ser de sidste tre måneder samlet, siger Las Olsen i en skriftlig kommentar.

- Godt tusind flere lønmodtagerjob om måneden er næppe nok til holde trit med stigningen i arbejdsstyrken og peger altså mod en stigning i arbejdsløsheden.

- Vi regner med, at væksten i Danmark kommer til at aftage, som vi har set det i andre lande, og det vil også kunne ses på arbejdsmarkedet, siger han.

/ritzau/

Redaktion

Relaterede nyheder