Asien: Fjerde dag på stribe i grønt med teknologi i front

Udgivet den 25-01-2023  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder er på vej mod fjerde dag på stribe med fremgang, idet teknologiaktierne bliver løftet i et marked med lavere handelsvolumen, da børserne i Kina og Hongkong holder nytårslukket.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,5 pct. til det højeste niveau siden juni.

Teknologiselskaberne Samsung Electronics og SK Hynix var blandt de største bidragydere til indeksets fremgang, da de koreanske markedsdeltagere er vendt tilbage fra nytårsferien.

- Med fortællingen om globale vækstudsigter, der skifter mere mod en blød landing snarere end recession, ser vi teknologisektoren komme tilbage i favør for nu, siger Charu Chanana, strateg hos Saxo Capital Markets, ifølge Bloomberg News.

- Men forsigtighed er berettiget, da inflationsrisici er tilbage i horisonten med Kinas genåbning, fortsætter strategen.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,4 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 1,3 pct.

Markederne i Kina, Hongkong og Taiwan holder fortsat lukket i forbindelse med det kinesiske nytår.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite Lukket
China CSI 300 Lukket
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi +1,3
Indiens BSE Sensex -0,9
Singapores STI +1,8
Sydney ASX 200 -0,2

Indeksværdi klokken 5.45.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯