Bioporto/Nordnet: Rygmarvsreaktion sender aktien til vejrs

Udgivet den 11-09-2018  |  kl. 10:49  |  
Arkiv: Foto

En amerikansk investeringsbanks positive anbefaling af Bioporto har givet den lille biotekaktie vinger fra ugens start.

Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen vurderer, at nogle investorer ganske enkelt er blevet fristet til at trykke på købsknappen ved en hurtig sammenligning mellem amerikanske Maxims nye kursmål for Bioporto-aktien, og den aktiekurs Bioporto blev handlet til mandag.

- Det er ikke for at miskreditere nogen, men jeg tror, at lige nøjagtigt det her er rygmarvskøb på basis af den information, der kom i går og i håb om, at man rammer en guldåre, siger Per Hansen.

Bioporto tordnede således i vejret med 59 pct. mandag eftermiddag og stiger yderligere 15 pct. tirsdag til 6,10 kr., alt sammen efter at Ritzau Finans refererede, at Maxim havde indledt dækning af Bioporto med anbefalingen "køb" og et kursmål på 19 kr.

Kursmålet svarede på det tidspunkt til et kurspotentiale på 480 pct. sammenlignet med fredagens lukkekurs.

Maxim har store forventninger til Bioportos NGAL-test, som måske er tæt på en markedsføringsgodkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i løbet af andet halvår - med en ventet lancering i starten af næste år.

I 2016 glippede godkendelsen dog, men Bioporto sendte en ny registreringsansøgning i juli.

Per Hansen peger på, at biotekaktier ofte udsættes for store udsving, da deres udvikling i sagens natur, er karakteriseret af store succeser, hvor midlet virker og kommer på markedet, eller store flop, hvor alt eller næsten alt fejler.

- Fællesnævneren er, at risiko og afkast følges ad. Der er kæmpe afkastmulighed, men også en kæmpe risiko, der handler om, at det ikke kommer på markedet, eller at topsalgsestimaterne er mindre, end man havde regnet med, siger Per Hansen.

Bioporto havde inden Ritzau Finans skrev om analysen mandag en markedsværdi på lige over 500 mio. kr. og er siden steget til omkring 950 mio. kr.

I år venter Bioporto en omsætning på bare 30 mio. kr. og et negativt driftsresultat på 32-37 mio. kr. NGAL testen til bestemmelse af akut nyreskade blev lanceret i Europa i 2011 og solgte i første halvår af 2018 for 3,7 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder