Danske Banks topchef: Mindre vigtigt om der kommer en eller to rentenedsættelser i år

Udgivet den 19-07-2024  |  kl. 10:32  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank oplevede god aktivitet i første halvdel af 2024, hvor det også blev til en opjustering af forventningerne til hele året.

Topchef Carsten Egeriis er "forsigtig optimist", i forhold til at det fortsætter året ud. Det er dog vigtigt, at kunderne får mere vished om, at renterne og inflationen er på vej den rigtige vej.

Det siger han til MarketWire i forbindelse med bankens regnskab for andet kvartal.

- På den ene side ser vi, at kunde- og forbrugertilliden stiger lidt, og at forbruget har forbedret sig over de sidste seks til ni måneder. Samtidig ser vi også, at kunderne er forsigtige. Det er de, fordi der stadig er usikkerhed om, hvornår inflationen kommer så langt ned, at renterne også bliver sat ned.

I andet kvartal kom der mere gang i udlånene til erhvervskunderne, og det er ifølge Carsten Egeriis typisk også starten på, at det begynder at smitte af på privatkunderne.

- Det er vores forventning, men med et forsigtig aber dabei om, at vi stadig kan se, at renterne kommer ned, og at der kommer mere forudsigelighed, siger han.

Den Europæiske Centralbank sænkede i juni for første gang renten siden 2019. Det er den klare forventning iblandt analytikerne, at ECB vil sænke renten igen på den anden side af sommeren. Men om det bliver til september - og om der kommer mere end én rentenedsættelse i år - er der mere usikkerhed om.

Det bør dog ikke spille den store rolle, vurderer Danske Banks topchef.

- Jeg tror, at det vigtigste for vores kunder er, at der er forudsigelighed, og at man kan se, at inflationen er et sted, hvor man kan begynde med rentenedsættelser. Så om der kommer en eller to, tror jeg ikke er så vigtigt. Det er vigtigere, at man kan se, at nu er den første kommet, så kommer den næste også - om det er om en, to eller tre måneder, tror jeg ikke er så vigtigt.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder