Europa/middag: Danske aktier i bunden efter uro i Credit Suisse

Udgivet den 03-10-2022  |  kl. 12:18  |  
Arkiv: Foto

I et marked præget af usikkerhed omkring den schweiziske storbank Credit Suisse, ligger Jyske Bank i bunden af det paneuropæiske indeks Stoxx 600 efterfulgt af Credit Suisse.

- Vi har den her uro med Credit Suisse, som er taget til her til morgen. Aktien falder en del og deres CDS'er stiger. Topchefen for Credit Suisse har godt nok selv været ude og sige, at der er styr på det, men det skaber i hvert fald noget nervøsitet i markedet og især blandt bankerne, siger Martin Munk, som er senioraktierådgiver hos Sydbank, til MarketWire.

Jyske Bank ligger mandag middag 7,6 pct. lavere i 367,5 kr. og Credit Suisse ligger 7,4 pct. lavere i 3,68 schweizerfranc.

Det brede Stoxx 600 indeks falder 0,9 pct. til 384,46.

BLODRØDE DANSKE AKTIER

Efter de to største tabere i indekset ligger Ringkjøbing Landbobank, som falder 7,3 pct.

Derudover ses også Danske Bank, Vestas og Netcompany i top-15 af den negative ende af det brede indeks.

Danske Bank falder 6,2 pct., Netcompany 5,4 pct. og Vestas 5,3 pct.

JUST EAT FÅR SÆNKET KURSMÅL

JPMorgan har sat anbefalingen for Just Eat til "undervægt" fra "neutral". Kursmålet sænkes til 1312 pence, som er 1,9 pct. lavere end tidligere.

Aktien falder 7,8 pct. til 1315 pence.

ENERGI OG FORSYNING I PLUS

På sektorniveau ligger energi og forsyning i toppen med stigninger på henholdsvist 1,7 pct. og 1,2 pct.

Det er blandt andet Tenaris, som producerer stålrør til energisektoren, og olieselskaberne Aker og Equinor, der nyder godt af sektorbevægelserne. Her ses stigninger i aktierne på mellem 3,0 og 6,2 pct.

ACCELLERONS FØRSTE HANDELSDAG

Accelleron, der er udskilt af svensk-schweiziske ABB, har mandag første handelsdag på børsen i Zürich. Aktien handles mandag til 18 schweizerfranc, hvilket svarer til en markedsværdi på 1,7 mia. schweizerfranc, skriver Bloomberg News.

Udskilningen af Accelleron, der producerer turboladere til forbrændingsbiler, har været planlagt i flere måneder, men har været udskudt som følge af volatile aktiemarkeder.

Accelleron omsatte i første halvår af 2022 for 383 mio. dollar med en driftsmargin, EBIT, på 25,3 pct. Selskabet beskæftiger omkring 2200 personer.

Samtidig falder ABB 3,4 pct. til 273,3 svenske kr. på børsen i Stockholm.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯