Fredagens danske avisuddrag med Ambu, Rockwool og Bavarian Nordic

Udgivet den 20-05-2022  |  kl. 08:24  |  

BØRSEN

FORVALTERE ADVARER: RECESSION ER IKKE INDREGNET I KURSERNE

2022 har budt på store kursdyk, men det kan blive værre, vurderer Charlotte Strunk Hansen, porteføljechef i Velliv. (Forsiden, side 6-7)

MYBANKER SOLGT TIL SCHIBSTED EFTER STOR OPRYDNING

Efter en gedigen oprydning i både relationer og produkter er portalen solgt til norske Schibsted. (side 2)

TILSYN OVERVEJER INDGREB MOD 30 ÅRS AFDRAGSFRIHED

Større udbetaling, sværere stresstest eller farvel til musefælder er Finanstilsynets værktøjer mod lån med 30 års afdragsfrihed. (Side 4)

KNAS I FORSYNINGSKÆDER BREMSER AUTOMATISERINGEN

Danske robotvirksomheder er ramt af annullerede ordrer, udskudte automationsprojekter og lange leveringstider på komponenter. (Side 8)

VIRKSOMHEDER RUSTER SIG TIL RUSSISK NATIONALISERING

Investeringsaftaler mellem Rusland og Danmark bør principielt yde beskyttelse mod nationalisering. Men i en krig er alt usikkert. (Side 10)

ENERGITRADERS OVERSKUD VOKSEDE 164 PCT.

Centrica Energy Trading mere end fordoblede overskuddet i 2021, hvor energimarkederne var præget af stor usikkerhed og tårnhøje priser. (Side 16)

ROCKWOOL-CHEF: "VI KAN VENTE AFMATNING OG MÅSKE RECESSION"

Rockwool tjener styrtende med penge, men lønsomheden er i årets første kvartal blevet presset på grund af stigende inputpriser. (Side 17)

LUFTHAVNS TOPCHEF. GÆLD FRA CORONA KAN SINKE INVESTERINGER

Københavns Lufthavn kæmper stadig med at få ansatte nok lært op og undgå kø og ventetid. (Side 22)

BAVARIAN NORIDC FÅR ORDRE EFTER UDBRUD AF ABEKOPPER

Et udbrud af abekopper kan potentielt komme biotekselskabet til gode. (Side 26)

DANSKE PENSIONSFORMUER TRÆKKES NED AF KRYPTODYK

Danske pensionskasser har indirekte været eksponeret mod bitcoin gennem aktier i selskaber med kryptovaluta på balancen. (Side 28)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SLAGTILBUD TIL REGERINGEN: NY GIGANTISK BRINT-Ø KAN STÅ KLAR I NORDSØEN I 2030

Copenhagen Infrastructure Partners, en af verdens største grønne kapitalforvaltere, fremlægger visionen om endnu en dansk energiø i Nordsøen, hvor strømmen skal omdannes til grøn brint. (Forsiden, side 6-7)

BUNDLINJEN BLØDER I DANSK VIN-APP

Igen må selskabet bag den danske app Vivino sluge et stort underskud. Denne gang er det virksomhedens hidtil største. (Side 2)

LAKRIDSKUGLERNE FRA JOHAN BÜLOW SLÅR REKORDER

Det danske lakridsmærke Lakrids By Bülow præsenterer et rekordgodt årsregnskab for 2021 med en stigning i omsætningen på 14 pct. til 293 mio. kr. (Side 2)

BESTSELLER-KONCERNEN SÆTTER SIG PÅ ET AF DANMARKS STØRSTE LEJEMÅL

Danmarks absolut største modekoncern har behov for mere plads. Derfor udvider Bestseller sin lagerfaciliteter i Taulov ved Fredericia med 60.000 kvadratmeter. (Side 4)

AMBU SKIFTER TOPCHEF EFTER RÆDSELSÅR

Efter syv nedjusteringer på mindre end tre år var tilliden til Juan Jose Gonzalez som topchef i Ambu væk. Torsdag eftermiddag blev han afskediget, og i stedet er Britt Meelby Jensen udnævnt til koncernchef i medicokoncernen. (Side 4)

LUFTHAVNENS STØRSTE UDFORDRING: KUNDERNE MANGLER TIL DE LANGE RUTER

Trods fremgang taber Københavns Lufthavn fortsat penge. Mangel på personale kan give kødannelser, men bemandingen bør være på plads til sommer. (Side 8-9)

LOKALBANKER: HOLD NU IGEN MED REGULERINGER

Lokalbankerne var i topform sidste år og landede et historisk højt samlet overskud på 6,9 mia. kr. efter skat. (8-9)

EFTER STORE KURSFALD: ADVARSLER OM BRISTENDE AKTIEBOBLER HOBER SIG OP

I flere år har aktieskeptikerne været frosset ude, mens markederne bragede op. Nu får de masser af spalteplads og risikerer at gøre nedturen værre. (Side 10-11)

DANISH CROWNS TOPCHEF: VORES SALGSPRISER SKAL MARKANT HØJERE OP

Omkostningerne hos Danish Crown og selskabets andelshavere er på kort tid steget knap 6 mia. kr. Slagterigiganten kæmper hårdt for at presse salgspriserne i vejret, men er langt fra at have standset den økonomiske blødning i branchen. (Side 12)

RECESSIONEN BANKER PÅ DØREN TIL DAVOS

Pessimismen er den rejsesvend, der følger med de globale topchefer op i Alperne til årsmødet i World Economic Forum. (Side 14-15)

BERLINGSKE BUSINESS

AKTIEMARKEDET OPLEVER MERE TURBULENS OG INVESTORER MÅ SE EN NY VIRKELIG I ØJNENE

Aktiemarkederne er blevet meget mindre sjove at følge med i, siden nytår er C25 faldet med 18 pct. Eksperter peget på, at markedet slet ikke kigger nok på virksomheders indtjening, at der vil opstå mere tumult, og at regnskaber fra Walmart og Target varsler om et amerikansk forbrug, der taber pusten. (s. 4-5

DEN NYE STORE ENERGIAFTALE ER IKKE UDEN UDFORDRINGER

Onsdag kunne Mette Frederiksen sammen med statsledere fra Tyskland, Holland og Belgien, samt EU-kommisionens Ursula Von Der Leyen underskrive en historisk ambitiøs energi aftale. Aftalen betyder, at Danmark skal opstille 15 gange så mange vindmøller som i dag, hvilket vil koste mange penge og blive en kæmpemæssigt infrastrukturelt problem. (s. 6-7)

BANKER HOLDER FAST I MINUSRENTERNE

Bankerne har i en lang periode tabt penge på indlånsvirksomhed, hvilket har ført til negative indlånsrenter. På trods af stor utilfredshed blandt kunder fastholder Bankerne de negative renter, på trods af at indlån igen er blevet en rentabel forretning. (s. 8-9)

.\\˙ MarketWirerockwoo

Jacob Asp Nissen

Tags:  newspaper❯