Fredagens obligationer: Renten faldt på ugens sidste dag

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 17:02  |  

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt fredag med 1 basispoint til minus 0,42 pct. i forhold til torsdag.

Fredag skuffede amerikanske tal på ordreindgangen på varige goder. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News sat op til en stigning i august på 1,5 pct. i forhold til for et år siden efter en fremgang i juli på 11,7 pct. Men tallet landede på 0,4 pct. Det indikerer, at genopretningen af den amerikanske økonomi ikke kører helt så glat som ventet.

Fredag advarede chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, om, at en for hurtigt tilbagetrækning af hjælpepakker vil forsinke en genopretning af økonomierne.

- Bliver der en gradvis udfasning? Er udfasningen synkroniseret med en bedring af økonomien? Det er den slags økonomiske spørgsmål, der kan påvirke i økonomien, siger hun til GZERO Media ifølge Bloomberg News.

Der kom også tal for udviklingen i den europæiske pengemængde, M3, der i august steg med 9,5 pct. i forhold til samme måned 2019. Det var lidt mindre end ventet, idet analytikerne havde set en stigning på 10,1 pct. ifølge Bloomberg.

Mere lokalt kom der danske tal for detailhandlen i august. Den faldt ifølge Danmarks Statisk med 1,1 pct. på månedsbasis efter et fald i juli på 1,0 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder