Genmab/Sydbank: Gode data for middel med blockbuster-potentiale

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 16:02  |  

Biotekselskabet Genmabs schweiziske partner, Novartis, løfter fredag sløret for toplinjeresultaterne i to fase 3-studier med midlet Ofatumumab, der også går under navnet Arzerra, til behandling af patienter med attakvis multiple sklerose, og de er bedre end ventet.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioraktieanalytiker hos Sydbank, efter at Novartis fredag har offentliggjort resultater fra studiet på en konference i den svenske hovedstad, Stockholm, oplyser Novartis i en meddelelse.

Toplinjeresultaterne viser blandt andet, at patienter med attakvis multiple sklerose, der blev behandlet med Ofatumumab, oplevede en reduktion i den årlige attaktrate med henholdsvis 50,5 pct. og 58,5 pct. i de to studier sammenlignet med patienter, der blev behandlet med midlet Aubagio fra konkurrenten Sanofi.

- Jeg synes faktisk, at det er nogle data, der er lidt bedre, end man kunne forvente. Vi havde forventet, at vi ville se en signifikant reduktion af den årlige attakrate i forhold til Aubagio, for det skulle man vise, for at Ofatumumab inden for attakvis multiple sklerose skulle have gang på jord, siger Sydbanks aktieanalytiker.

- Ikke desto mindre er det faktisk en reduktion, som er lidt højere end det, jeg ventede, og jeg tror også, at det er højere, end markedet generelt ventede, fortsætter han.

Et attak er en periode, der kan vare mellem et par dage og i nogle tilfælde måneder, hvor der opleves en akut forværring af kendte eller nye symptomer hos patienter med attakvis multiple sklerose. Herefter kommer typisk en periode med bedring for patienterne, hvor symptomerne forsvinder helt eller delvist.

OFATUMUMAB KAN BLIVE BLOCKBUSTER-MIDDEL

Allerede i slutningen af august kom det frem, at resultaterne af de to fase 3-forsøg, der går under navnet Asclepios 1 og 2, med midlet var gode. Novartis oplyste dengang, at studierne havde mødt deres primære endepunkt, men der kom på daværende tidspunkt ikke flere detaljer på bordet.

Schweiziske Novartis har tidligere indikeret, at Ofatumumab har mulighed for at gå hen og blive en blockbuster-kandidat inden for behandling af multipel sklerose, så der er ikke tvivl om, at forventningerne fra i hvert fald Novartis' side til midlet er store.

Ifølge Søren Løntoft Hansen indikerer de nye data for Ofatumumab også, at midlet kan være konkurrencedygtigt med konkurrenten Roches storsælgende middel Ocrevus, der også bruges til behandling af patienter med attakvis multiple sklerose.

- Ocrevus er blevet mere end en dobbelt blockbuster på ganske få år. Man skal være varsom med at sammenligne på tværs af studier, men ikke desto mindre ligner de her data for Ofatumumab, at midlet er konkurrencedygtigt med Ocrevus. Det er særdeles positivt, siger han.

Ofatumumab er et månedligt subkutant middel, hvilket betyder, at det sprøjtes ind lige under huden, mens Ocrevus gives som et infusion hvert halve år, fortæller analytikeren.

- Ofatumumab kan administreres derhjemme. Ocrevus er godt nok en halvårlig infusion, men det kræver, at patienterne skal besøge en klinik. Derfor kan Ofatumumab være bekvemmeligt for rigtig mange patienter, siger Søren Løntoft Hansen.

GENMAB VIL MODTAGE ROYALTIES AF SALGET

Han vurderer også, at Ofatumumab kan blive en ny blockbuster inden for behandling af attakvis multiple sklerose. En potentiel blockbuster er en betegnelse, der gives til lægemiddelkandidater, som kan hente et salg på over 1 mia. dollar, og Genmab, der er partner med Novartis, vil også kunne nyde godt af et stort salg af Ofatumumab.

- Resultaterne betyder, at Novartis potentielt kan få et middel på markedet i 2020, og efter min vurdering vil der være blockbuster-potentiale. Genmab står til at modtage 10 pct. af salget i royalties for Ofatumumab, så det bidrager til Genmabs pengestrømme fremadrettet, siger Søren Løntoft Hansen.

Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, udtrykker stor begejstring for de positive toplinjeresultater i en meddelelse fredag eftermiddag.

- Vi er ekstremt glade for de meget positive data, der blev præsenteret på den prestigefyldte Ectrims-konference, da de yderligere understøtter vores tro på potentialet for, at subkutan Ofatumumab kan blive en fremragende og meget bekvemmelig mulighed for at forbedre livet for patienter, der lever med attakvis multiple sklerose, siger direktøren.

Det næste skridt for Novartis er at indsende en registreringsansøgning til myndighederne i løbet af 2019. Det schweiziske selskab købte for flere år siden rettighederne Ofatumumab, der også går under navnet Arzerra.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder