ISS' prognose for pengestrømmene står ifølge analytikere bag nedtur

Udgivet den 22-02-2024  |  kl. 10:48  |  
Aktie tabel

Servicekoncernen ISS' nedtur på over 9 pct. torsdag skyldes svage forventninger til pengestrømmene i 2024, der hæmmes af tilbageholdte betalinger fra kunden Deutsche Telekom.

Det vurderer analytikere fra DNB og Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

ISS oplyser i sit årsregnskab, der er offentliggjort torsdag morgen, at man venter underliggende pengestrømme på 2,4 mia. kr. i 2024. Prognosen har dog den hage, at de rapporterede pengestrømme ventes på 1,8 mia. kr., hvilket også vil betyde, at ISS ikke når i mål med sine egne langsigtede ambitioner.

Differencen skyldes en verserende voldgiftssag med Deutsche Telekom, der har svaret igen med at tilbageholde betalinger, forklarer ISS' administrerende direktør, Kasper Fangel, til MarketWire.

- Vi har initieret voldgiftssagen, og Deutsche Telekom har så som modsvar valgt at tilbageholde dele af deres betalinger til os. Det ser vi udelukkende som timing, så de penge, der ikke kommer ind i 2024, de vil komme ind i 2025. Der har vi vished for, at sagen vil blive lukket i de første seks måneder af 2025, forklarer topchefen.

I en kommentar skriver analytiker Mads Brinkmann Andersen fra DNB, at servicekoncernens aktiederoute skyldes netop prognosen for pengestrømmene.

Af samme holdning er Annelies Vermeulen fra Morgan Stanley, der ellers fremhæver selve regnskabet.

- Alt i alt et solidt regnskab, selv om den udeblivende opjustering og lavere frie pengestrømme i 2024 er under forventning, skriver hun i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Aktien falder torsdag 9,4 pct. til 125,30 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder