Novo/ABM: Sanofi fortsætter i negativt vækstspor - ingen nye signaler

Udgivet den 31-10-2018  |  kl. 08:23  |  

Der er umiddelbart ikke mange nye signaler at få øje på om konkurrencen i diabetesmarkedet i onsdagens regnskab fra Novo Nordisks store franske rival, Sanofi, mener Alm. Brand Markets.

Analysechef Michael Friis Jørgensen hæfter sig ved, at Sanofis salg af diabetesmidler fortsætter i bakgear.

Samlet omsatte Sanofis diabetesforretning for 1375 mio. euro på verdensplan i tredje kvartal. Det svarer til en negativ vækst - når man renser for valutaudsving - på 9,2 pct., viser Sanofis regnskab onsdag morgen.

- Overordnet set er de negative vækstrater på linje med, hvad vi har set i efterhånden mange kvartaler, og Sanofi forklarer det fortsat med kopikonkurrence og mistet dækning på det amerikanske marked. Så det er stort set det samme, vi har hørt i seks kvartaler i streg, og det er det samme, vi kan se i receptdata. Så der er i min optik ikke nye signaler i forhold til Novo Nordisk, siger Alm. Brand-analytikeren til Ritzau Finans.

Særligt Sanofis langtidsvirkende insulin Lantus, der er gået af patent, gik tilbage, da salget af det middel faldt 32 pct. i USA og 18 pct. på globalt plan til 897 mio. euro.

Det var dog en spids bedre end de ventede 878 mio. euro ifølge Bloomberg News' estimater og en lidt mindre opbremsning end i andet kvartal, hvor Lantus-omsætningen faldt 21 pct.

Toujeo, Lantus' afløser, viste derimod en vækst på 10,7 pct. til 215 mio. euro, herunder en fremgang på 15,7 pct. i USA til 92 mio. euro. Det var en knivspids under analytikernes estimat og salget i andet kvartal, men samme vækstrate som i første halvår.

Sanofi skriver, at glargin-midlerne Lantus og Toujeo i 2019 fortsat vil opnå brede tilskud på det amerikanske marked, både når det gælder de private forsikringer og via den offentlige sygesikring for ældre amerikanere, Medicare.

- Meldingen indikerer vel, at der ikke er sket de store ændringer, og jeg tror heller ikke, at der er nogen, der regner med de store ændringer i sygekassernes dækning af insulin i 2019, siger Michael Friis Jørgensen.

Han regner umiddelbart ikke med, at Sanofi-regnskabet vil give anledning til udsving i Novo-aktien.

- Jeg kan ikke se, at Novo bør rykke sig en tøddel på de her meldinger, slutter han.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder